Dr. Michael Laitman

Az egy egyenlő a millióval

Baal HaSulam, “Bevezetés a Zohár könyvébe:”  Ne lepődj meg, ha egy ember akciója emelkedettséget  vagy hanyatlást visz be az egész világra, mert ez egy merev törvény , hogy az általános és a konkrét annyira egyenlőek, mint két szem borsó a hüvelyben. És minden, ami vonatkozik az általánosra, az vonatkozik a kokrétre  is.

A spirituálisban az általános és a konkrét abszolút egyenlőek  Minden egyes ember egyénileg és az összes nép együtt viszik ugyanazt a súlyt. Az anyagi világban azt nem tudjuk felfogni, hogy nem számít az, hogy egy emberről van szó, vagy millióról.

Mindazonáltal a spirituális világban másképp számolunk. Nem értjük, hogy egy ember lehet teljes, vagy csak romjaiban létező.

Ez nem csak az, hogy egyet aduk a maradékhoz. Mert minden személy magába foglal mást is, az ő részvétele nem egyszerűen csak 1% a 99%-hoz, egy helyet kitöltve. Ha egy személy hiányzik az általánosban, akkor az hiányzik az általános minden részében. Az általános résznek egyetlen része sem funkcionálhat és érezheti egézségesnek magát, ha csak egy szingli eleme hiányzik. Ezért ekvivalens mindenki, ami a fontosságát illeti.

Ezt nehéz megérteni, amíg csak ebben a világban élünk, mert mi az anyag szabályai szerint cselekszünk, nem a minőségi tulajdonságok mentén. De a spirituális világban egy és akárhány személy mozgásba tudja hozni az egész világot.

Amiben tényleg különbözünk, az a korrekciók sorrendje. Szigorú hierarchia van a spirituális világban, először a könnyű vágyak korrigálódnak először, ezt követik a durvábbak.  Azon kívül létezik egy bizonyos sorrend a jobb, bal és középső oldalak között. De azért minden személy korrekciója egyformán fontos.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,678 seconds.