Dr. Michael Laitman

Egyesülés csak a spirituális szinten történik

Az egyesülés közöttünk új valóságot épít. Nem arról beszélek, hogy az egyesülést magunk alkotjuk meg, és „úgy viselkedünk”, mintha már egyesülve lennénk.  Ez az egyesülés nem ennek a világnak a szintjén van, hanem azon, amikor jó kapcsolatban vagyunk egy másikkal. Egyesülés a közöttünk lévő spirituális kapcsolatok kinyilatkoztatása, a Fény edényében. Mi csak a Felső Erőtől akarjuk,  hogy létre hozza az egyesülést nekünk.

A Kabbala bölcsességét nem a kommunizmus és a kibucrendszer felépítéséhez tártuk fel a mi világunkban. A Kabbala segít feltárni a spirituális viszonyokat köztünk, és nem a materiális viszonyokat. A cél a lényeget illetően teljesen más.

Ne próbálj meg jó korporeális kapcsolatokat építeni, hanem igyekezz feltárni a Teremtőt közötted. Ily módon a spirituális kapcsolatod lett létrehozva. Magukhoz kell vonzanunk a Korrekció Fényét, hogy ezt a munkát elvégezzük,  spirituális kapcsolatot teremtve közöttünk. Pontosan ebben a kapcsolatban van az, hogy érezni fogjuk a Teremtőt. Ez lesz az optimális megoldás minden problémánkra.

Ez nem az, amit az idealisták álmodtak arról, hogy felépítik a „Nap Városát” ezen a bolygón. Mi nem építünk jó életet ezen a világon. Sokkal nagyobb cél van előttünk; bár természetesen a korporális életünk is korrig álva lesz a végén.  Ha elérjük a belső harmóniát, megtapasztaljuk a tökéletességet korporeális világunkban.  Mindazonáltal ez csak olyan feltételek mellett történhet meg, ahol magunkhoz vonzzuk a Felső Fényt, ami korrigálni fogja a kapcsolatunkat másokkal. Ha csak saját erőnkből akarjuk ezt megtenni, az nem fog sikerülni.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,613 seconds.