Dr. Michael Laitman

Határkövek az úton

Kérdés:

Mi az a legnehezebb felismerés, amit meg kell tennünk, hogy feltárjuk a spirituális világot?

Válaszom:

Ahhoz, hogy belépjünk a spiritualitásba, fokozatosan el kell vágnunk magunkat az „éntől”,  mivel az itt nem létezik. Mint  megelőző „én”, meghal. Nem értjük, mi az élet értelme. Számunkra  az élet a saját erőnk és kitartásunk érzékelése,  ez az, amikor azt hisszük, hogy irányítjuk magunkat, és az életünk a sajátunk, mind kívül, mind belül.

Amikor belépünk a spiritualitásba, úgy érezzük, hogy egoista „énünk” meghal. Megszabadulunk tőle, ahogy írva van „A halottak szabadok. Fokozatosan egyre több részemet eldobom egészen addig, amíg felemelkedem az egom fölé.  Ettől a függőségtől meg akarok szabadulni annyira, hogy saját ambícióim csapásaitól megszabaduljak, addig, amíg fölé nem növök. Sőt elkezdem szeretni ezeket a csapásokat, mert megértem, hogy ezek azért vannak, hogy én felemelkedjek és megszabaduljak ettől a keserű ellenségtől, ami bennem van. Többé nem azonosítam magamat az egommal. Ehelyett meg akarom kapni, amit megérdemel. Ez már a Machsomhoz való közeledés jele.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,206 seconds.