Dr. Michael Laitman

Visszautasítom, hogy báb legyek

Kérdés:

Mi a „Szentség útja”?

Válaszom:

A „Szentség útja” azt jelenti, hogy minden ami velünk történik, fentről van parancsolva, és a Teremtőtől jön (Nullás állapot – Keter) a Fény segítségével. A Fény kétféle módon befolyásol minket:

1. A Fény (élvezet) közvetlenül rajtunk cselekszik és megteremti a vágyat, hogy örömöt kapjunk (Első állapot – Alef) , ami a vágy első szintje.

2. A Fény az eredetének érzetét is elhozza nekünk (a Teremtőt, az adakozás erejét).

Ezért van az, hogy az Első állapotban – a megszerzés vágya, amin belül a vágyat a Fény teremtette meg, eléri a vágyat az adományozásra. Az Első állapot átformálja magát a Második állapottá, ami az adományozás állapota.

A Teremtő kioldja bennem a vágyat, hogy élvezetet kapjak, és én közvetlenül követem a parancsait (a Természet parancsait) De amikor rájövök, hogy a Teremtő abban leli örömét, aki adományoz, egyenlővé  akarok válni ővele. Ez a másodlagos hatás a Teremtőtől!

Valójában, én szabadon fejlesztem ki ezt a másodlagos hatást önmagamban, az adományozás szándékával, ameddig át nem megyek a Teremtő hatásának mind a négy szakaszán (HaVaJaH) és össze nem olvadok vele.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,628 seconds.