Dr. Michael Laitman

Visszatérni a lelkünk gyökeréig

Kérdés:

Hogyan tanulom megy a helyem a lelkek általános rendszerében?

Válaszom:

Ehhez vissza kell térned a lelked gyökeréig. Ez csak akkor történik meg, mikor az ember teljesíti az ő személyes korrekcióját, és megtanulja a helyét az általános rendszerben. És még ez is relatív lesz, mert az egész rendszer nem érte el a teljes korrekciót.

Nincs értelme ilyen magasröptű kérdéseket kérdezni most. Ez annak felel meg, mint amikor megkérdezik a kisgyereket, hogy mi lesz ha ötven éves lesz? Még a világunk határain belül is, képtelenek lennénk felfogni ilyen dolgokat.

A spirituális világban, a rés a fokok között olyan nagy, hogy minden tulajdonság kifordul magából, és egy ember nem tudja megmondani, hogy mi lesz a következő szinten. Eljön hozzá, amikor lenullázza önmagát és egy olyan állapotot fogad el, amivel kezdetben nem értett egyet. Ilyen a spirituális fokozatok természete.

Ennélfogva, jelenleg értelmetlen kérdezni a lelked gyökeréről, a munkánk befejezéséről. Ehelyett  arra kell törekedni, hogy helyesen véghezvigyük azt, amit most kell megtennünk. És akkor előre fogunk lépni. Fokozatosan tapasztalatot fogunk gyűjteni, és már nem teszünk fel ilyen kérdéseket, mert megértjük, hogy minden fokozat egy teljes új világ. Emellett a kérdéseink csak a jelenlegi szintünkre vonatkoznak.

Képtelenek vagyunk megérteni a spirituális világot. Még annak legelső, legapróbb fokozata is, ami éppen felettünk létezik, el van rejtve előlünk, és képtelenek vagyunk felfedezni azt. Itt van épp előttünk, de először korrigálnunk kell a tulajdonságainkat, lépésről lépésre, azzal, hogy mind a 613 vágyunkat egybevágóvá tesszük ezzel a fokozattal.

Ekkor kapcsolatba kerülünk a Felső Fénnyel, amit a következő fokozatunknak hívunk. És akkor mind a 613 tulajdonságunkat egy fejlettebb állapotra hangoljuk, és a Felső Fénnyel együtt egy mégnagyobb fokozatot fogunk feltárni. Így emelkedünk.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.