Dr. Michael Laitman

A Felső Fény fent tart minket mint egy mágnes

A Zohárban, a Chayei Sarah(Sára élete),” fejezet 220-as része: … „ Megmondtam, hogy mind angyalok vagytok, és Isten fiai” ez a Tóra fogadásának jelentése. És mivel megkárosítottátok magatokat, azaz bűnbe estetek, emberként fogtok meghalni. Így a gonosz kígyó ami a világot elsötétítette, nem tud senkit irányítani, aki elköteleződik a Tóra felé.

Mivel Kabbalát tanulunk, a Felső Fény mágnesként tart fent bennünket, ameddig a kígyó, az egoista vágy, ami életet vesz el tőlünk alul marad, és képtelen uralkodni felettünk. Az ember az állati élete fölé emelkedik, és nem is érzi meg azt. Csak a Fényre történő vágyra van szükségünk, hogy megváltoztasson minket, ameddig a Zohárt olvassuk.

A Kabbala olyan bölcselet, ami elmagyaráz mindent, ami a mi világunkban történik, és az egész utunkat, de ha fölé akarunk emelkedni, egy erőre van szükségünk, hogy egy magasabb szintre emeljen minket. Az elménk és az érzelmeink nem fognak segíteni nekünk; új fejlődési módot kell kapnunk a magasabb szintről. Képtelenek vagyunk megérteni, milyen a spiritualitásban élni, mint ahogyan egy kő képtelen úgy gondolkodni, mint egy növény, vagy ahogy egy kutya vagy egy macska nem érti, hogy milyen embernek lenni; ez ugyanaz a dolog. Ezért van szükségünk a Felső Erőre, hogy változást idézzen elő bennünk. És mi ezt a Zohárból kapjuk meg.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,634 seconds.