Dr. Michael Laitman

Szeretet a gyűlölet felett

Kérdés:

Ha a rés és a gyűlölet közöttünk megmarad, mit korrigálunk?

Válaszom:

A korrekció a rés és a gyűlölet felett történik. Nem értjük ezt meg, mert egy világban létezünk. Nem látunk sem feketét, sem fehéret, ahogyan nem tudunk egyszerre feketét és fehéret látni egyazon időben. Amikor újfajta valóságba kezdünk belépni, és két világ nyílik előttünk, akkor hirtelen meglátjuk, hogy nincs ellentmondás jó és rossz között, sötétség és fény között. Látjuk, hogy ez a két vonal egyesül egy harmadikban, ami sem fekete, sem fehér, azzal ellentmondásban, hogy hogyan látható ebben a világban.

Az egoista fejlődésünk végére értünk, és ahogyan a világ globális természete feltárul a kvantumfizikán keresztül, az ellentmondó formák feltárulnak a világban, mégis képtelen az elménk egy világképpé összetenni őket. Az elménk nem fogadja el a tényt, hogy az ellentétek össze vannak kapcsolódva, hogy egy objektum két formában, két helyen létezhet és így tovább. Más szavakkal, új, spirituális fogalmai jelennek meg bennünk az időnek, a mozgásnak, a térnek, a valóságban történő létezésnek, de még mindig nincs meg a képessége az elménknek, hogy ezt megtegye ebben a világban.

Ennél fogva képtelenek vagyunk megérteni, hogyan lehet feltárulása a gonosznak és hogyan építünk jót fölé anélkül, hogy elpusztítanánk azt. Talán tiltakozhatunk, hogy mi ezt képesek vagyunk valahogy elképzelni, de ez nem a valódi kép, mert még mindig hiányát szenvedjük e két világ felfogásának – szeretetnek és gyűlöletnek, elválasztódásnak és egyesülésnek, együtt ugyanakkor. Nem tudjuk ezt megfelelően elképzelni. Csak a két ellentétes minőség egyikében tudunk létezni.

Ahhoz, hogy elérjük ezt a képességet, hogy mindkettőt egy időben lássuk, feltárulkozásra van szükségünk az érzetekben (Kli), és csak ezen keresztül fogjuk megérteni, miről beszélnek a Kabbalisták. Ezért van, hogy a Kabbala tudományát a „rejtett bölcseletnek” hívják. Végül is ,rejtve van előlem, és képtelen vagyok érzékelni azt, ameddig készen nem állok rá, hogy érezzem, mielőtt a Fény jön és a spirituális érzetet kialakítja bennem.

Ekkor, ahogyan az érzet fejlődik és új tulajdonságok tárulnak fel a vágyban, elkezdek megérteni. Amikor a negyedik, utolsó szakaszába érek minden egyes tulajdonságnak, már olyan érzetem van, hogy megértem a spirituális jelenséget. De nem tud az megtörténni ezelőtt.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,626 seconds.