Dr. Michael Laitman

A Zohár: A kapuk, amik felfelé vezetnek

Van a lelkek között egy univerzális kapcsolat, egy hierarchia, vagy láncolat. A különféle lélektípusok fejlődése ennek a kapcsolatnak megfelelően történik. A fejlődésük során, a lelkek mindig a megelőző lelkektől függenek. Kapcsolódnak egymáshoz, mint apa és fia, ok és okozat, vagy tanár és diák. Viszont van egy különleges magasztos rendszer, minden kapcsolat felett. Úgy hatol ebbe a rendszerbe, mint egy élő szervezet, és különféle irányba működik. Ezt a rendszert Rásbi rendszerének nevezzük.

Ez az átmenet a korrigált rendszer része és a korrigálatlan rész között. A korrigált rész Fénnyel töltekezik, és olyan vágyakat tartalmaz, akik készen állnak az egész rendszer közös, végső korrekciójára. Ez a rész foglalja magába azokat, akik már feltárták mind a 125 fokozatát a teremtés közös rendszere helyes fejlődésének. A korrigálatlan résznek még el kell érnie azt a szintet, hogy elkezdje a korrekcióját. A korrigálatlan rész mi vagyunk, evilág összes lelke.

Mindünknek át kell mennie lépésről lépésre a korrekción, Rásbi rendszerének segítségével, ami a 125 fokozat abszolút tetejét jelenti. A feltárulás és ezen korrigált lelkek hatása ezeken a kapcsolatokon és felkészüléseken keresztül történik, amit egy olyan rendszer épített ki, amit Zohárnak hívunk (a Fénynek, ami az Arih Anpinből érkezik az Acilut világából). Ők megteremtették ezt a rendszert nekünk, hogy helyes környezetben találjuk magunkat és kapcsolódjunk hozzá. Végül is az egész fejlődésünk a környezettől függ.

Amikor megpróbálunk a Zohárral kapcsolódni, mindent megkaphatunk ebből a rendszerből ami Rásbi és tanítványai csoportját képviseli, amire szükségünk van a korrekciónkhoz. Ezek a lelkek különleges korrekciót készítettek a Felső Fényben, amibe a Zoháron keresztül felöltözhetünk. Ezeken keresztül, a Fénnyel és a Teremtővel is kapcsolatba tudunk lépni.

Rásbi a Zohárt használja, hogy feltárja számunkra a felfelé vezető út kapuit. Olyan mértékig tárja fel őket, ameddig adunk a rendszer nagyságának, és amennyire képesek vagyunk kapcsolódni hozzá, annak érdekében, hogy elérjük a spirituális célt.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.