Dr. Michael Laitman

Végtelen, örökké tartó élvezet elérése

Kérdés:

Ha a Teremtő az adományozás tulajdonsága. hogyan hoz örömöt ebbe a tulajdonságába? Tényleg szüksége van valamire tőlem?

Válaszom:

A Teremtő azt szeretné, ha élvezethez jutnál. A vendéglátó csak egy dolgot kíván: azt, hogy a vendég érezze jól magát. Viszont egy feltételt állít elénk: csak akkor tudunk élvezethez jutni, ha Őhozzá hasonlóvá válunk.

Végül is nem szeretnénk, hogy egy gyermek csak az ő kis szintjén jusson élvezethez. Azt szeretnénk, ha folytatná a növekedését, érettebb lenne és okosabb. Annak érdekében, hogy segítsük a fejlődését, játékokkal vesszük körül, amik fejlesztik őt ahelyett, hogy egyszerűen örömöt adnánk neki. Egy járulékos hasznot keresünk a gyerek tevékenységeiben.

A Teremtő ugyanilyen módon kezel bennünket. Nem akarja, hogy kis állatok maradjunk. Az önmagunkért megszerzés szintjén egy halvány életet élünk, és az életünk folyamán sosem vagyunk képesek élvezethez jutni.

Viszont ha élvezzük, hogy kitölt minket a Teremtő, ez nem fog eltűnni. Folyamatosan érezzük a legkisebb élvezetet is, amit Neki okozunk az Ő vágyaiban, hogy kapcsolódjunk egymáshoz.

Miért múlik el az összes élvezet, amit érzünk az életünkben? Azt szeretnénk, hogy maradjanak. Miért foszlanak el mégis? Olyan, mint ha beleegyeznénk, de miért?

A spirituális világot végtelennek hívjuk. Ha élvezetet érzünk ott, aki megmarad, és kitölt minket mindig. Ez azért van, mert az élvezet nem nullázza le a vágyat, mivel az élvezet egyik helyen létezik, és a vágy a másikon. Ennélfogva nem nézünk szembe semmilyen problémával, csak mindig többet és többet adunk hozzá. Ezáltal emelkedünk a spirituális fokozatokon.

Mindeközben ebben a világban minden egy síkon történik, ahol egyik veszteségből a másikba mozdulunk el, ameddig az élet véget nem ér, és ennyi.

Reméljük, hogy meg fogjuk érteni az egyedülálló lehetőséget, amit a Kabbala tudománya nyújt – egy tudomány, hogy megkapjuk a végtelen és örökké tartó élvezetet, és hogy hogyan valósítsuk meg.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.