Dr. Michael Laitman

A spiritualitásban a körülmetélés miért a férfiakra vonatkozik?

Kérdés:

Miért van az, hogy a spiritualitásban a férfiaknak kell átesniük a körülmetélésen (Brit Mila), amikor a férfi jelképezi az adakozás tulajdonságát a spirituális világban, és nem a nő aki a megszerzés tulajdonságának felel meg?

Válaszom:

Valóban amikor mi Malchut korrekciójáról beszélünk, abból az következik, hogy a női (megszerző) rész, melynek korrigálódnia kell. Akkor miért van az, hogy a korrekció (a három tisztátlan vágy, vagy Klipa körülmetélése) a Zeir Anpin-on történik, mely a férfi tulajdonságok szimbóluma?

A Végső Korrekció előtt, az én adakozás iránti szándékom csak a Tzimtzum Bet (Második megszorítás) felett érvényesülnek. Ezek a vágyak, melyek a Bina tulajdonságához kapcsolódnak, míg a többi vágyak még mindig nem alkalmasak korrekcióra. Ennek okán azok le vannak vágva a használatból, és csak a Végső Korrekciókor lesznek felhasználhatóak.

Az adakozás iránti szándék bennem “férfi”-nek van nevezve, és maga a vágy a “nő”. Ez az adakozás iránti szándék van Zeir Anpin-nak nevezve, azaz férfi, vagy “felülemelkedés”. Látom hogyan kell elrendeznem és levágnom ezt a szándékot, és látom a szándék melyik formáját kell használnom, hogy alkalmas legyen a Teremtő számára. A Malchut, a bennem levő megszerző rész az formátlan. Azonban a bennem levő “adakozó” rész formát kell, hogy kapjon, különösképpen annak mértékében, és attól függően, hogy mit szándékozom adakozni. És akkor rájövök, hogy nem vagyok képes szándékaimmal dolgozni, és a szűrőm nem fedi le a Malchut teljes mélységét. Ebből az következik, hogy le kell csökkentsem szándékaimat egy bizonyos mértékben.

A lelkemben levő rész, melyet férfinak hívunk az a lelkem adakozási szándéka. Ez az a rész melyre a körülmetélés vonatkozik. Semmilyen külsődleges dologról nem beszélünk, ez az én belső “adakozóm”, amelynek formája hasonló kell hogy legyen a Teremtőhöz. Ezért hozom létre a Brit Mila korrekciójátm azaz megszorítom magamban a Malchut bizonyos részeinek használatát, és ezáltal előre haladok a spirituális világban. Ennek megfelelően ezért van az, hogy ez a parancsolat nem vonatkozik a “nőkre”.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,645 seconds.