Dr. Michael Laitman

Miféle közösségről írt Baál HaSzulám?

Kérdés:

Miféle „igazságos” szociális keretrendszerről ír Baál HaSzulám a „Nemzet” című cikkében? Tényleg azzal foglalkozott, hogy kényelmesebb, jobban táplált életünk legyen ennek a világnak a keretein belül? Hogyan foglalkozhat ilyennel egy Kabbalista, aki tudja, hogy mindent a Felső Erő irányít, és csak ideiglenesen vagyunk ebben a világban, csak azért hogy korrigáljuk a lelkünket?

Válaszom:

Annak ellenére amit mondasz, Baál HaSzulám azt is tudta, hogy az emberek olyan pontot fognak elérni a fejlődésükben, amikor fel fogják tárni, hogy nincs meg bennük a Felső Erő, hogy korrigálja a kapcsolataikat. Ekkor szükségük lesz a Kabbala tudományára, mert csak a Felső Fény képes kijavítani a kapcsolatokat az emberek között. Nem lehet jó kapcsolat az emberek között, hacsak nem a Teremtő által vannak összekötve. Csak Rajta keresztül tudnak az emberek egymással egységre lépni. Más szavakkal, maga az élet fogja arra kényszeríteni az embereket, hogy feltárják az utat és a korrekció erőit.

Két ember sosem korrigálódhat közvetlenül egymástól, csak az adományozás tulajdonságán keresztül, amit Teremtőnek hívunk. Baál HaSzulám ezt nagyon jól értette, mivel elérte a legmagasabb spirituális megszerzést. Viszont annak érdekében, hogy a hétköznapi olvasót közelebb hozza ehhez, messziről kezdi a magyarázatát. Amikor egy ember megérti, milyenfajta egységet és kapcsolatot kell megszereznünk a Természet tervének megfelelően, és hogy ez elkerülhetetlen, az egyetlen dolog, ami megmarad számára az lesz, hogy feltárja a korrekció megvalósításának eszközeit: a Felső Reformáló Fényt.

Természetesen Baál HaSzulám nem gondolt a szocializmusra vagy a kommunizmusra célként, és hogy egy jól táplált életet hozzon az átlagember számára a világban. Sokkal inkább nagy megértéssel és személyes eléréssel volt a teremtés célja felé.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,697 seconds.