Dr. Michael Laitman

Egység ami nem törhet el

Kérdés:

Mi történt a közös lélek törése során, amely lehetővé tette  tulajdonképpen a korrekciót?

Válaszom:

A törés egy egymásba foglaltatottságot, kölcsönös egybeolvadást, valódi egységet hozott különböző minőségek között. A törést megelőzően két egymással ellentétes minőség létezett, melyek egyáltalán nem fedték le egymást, sőt kifejezetten elutasították egymást, ezek voltak a megszerzés és az adakozás erői. Később ezek közelebb kerültek egymáshoz és elkezdtek megnyilvánulni egyetlen objektumban – a Nekudot de SAG-ban. Habár ez a közelség ahhoz volt hasonló, mint a vízre kiöntött olaj és a víz kapcsolata, vagy mintha két különböző fém össze lenne ragasztva, valójában nincs bennük semmi közös.

Ezekben az esetekben egy külső erőt kell alkalmazni annak érdekében, hogy a részek átléphessenek a kölcsönös elutasításon. Ez az erő kényszeríti majd ki, hogy a részek képesek legyenek belépni egymásba. Azonban még ekkor is, mindkét minőség külön-külön folytatni fogja a létezését. Például: összekeverhetünk folyadékokat rezgés útján, vagy kiválthatjuk fémek összeolvadását fúziós módszerekkel. Ez a folyamat különböző típusú fémötvözeteket hoz létre melyek keményebbek, puhábbak, alakíthatóak vagy merevek, és vannak típusok amelyeket vékony lemezekbe hengerelnek. Azonban ez még sem igazi egyesülés.

A spiritualitásban el kell érnünk az egységet ellentétes minőségek között is. Nem is értjük még mit jelent ez. Nem csak egyszerűen azt jelenti,  hogy megfogunk egy darabot a Malchutból és egy kicsit a Binah-ból, összekeverjük őket, hogy ezek egymás mellett létezzenek. Spirituális egységről akkor beszélünk, amikor mindegyik rész segíti a másikat, hogy be tudjanak egymásba lépni. A Binah minőségei beáradnak a Malchut minőségeibe és a Malchut minőségei pedig a Binah-éba. Ez által ezek együtt léteznek. Kiegészítik egymást a kölcsönös cél elérése érdekében.

Először a minőségeik kerülnek közelebb egymáshoz, amíg el nem érik a közös összekapcsolódást a Tzimtzum Bet (második megszorítás) során. Csak ekkor tudnak összekeveredni egymással és behatolni egymásba. Azonban, még mindig nem egyesülnek úgy, ahogy majd a Zivug megtörténik a Tzimtzum Bet felett, a Nivey Eynaim Rosh de SAG-ban. De akkor a legerőteljesebb Fény hatására, amely az AB-SAG Zivug-jából jön hatalmas csapást kapnak és eltörnek. Azaz a minőségeik összeolvadnak és egy új kölcsönös minőség születik.

Ez az ahol a Binah és a Malchut egységre lépése megtörténik, az egységre törekvésük és a törésük (Shevirat HaKelim) eredménye képen. Az ABYA világainak új spirituális Partzuf-jai jelennek meg amelyekben a Binah és a Malchut együtt dolgozik összekapcsolódva. Ezért nevezzük a megszerzési és az adakozási minőségek egységének ezt, ahol az ember az „én én vagyok” helyett az „én te vagyok” érzését éli meg és azt, hogy „mindketten egyek vagyunk”. Ez az egység akkor lehetséges, amikor a Felső Fény fenntartja azt, és nem engedi eltűnni. 

Így az ABYA világai, amik a Malhut és a Bina egységén keresztül vezetik a Fényt, képesek Ádám összetört lelkét – az Ő részeit, a lelkeinket – korrigálni.

cst

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.