Dr. Michael Laitman

Hol van a valódi én?

Ameddig korlátozzuk magunkat a feltételekkel, amik a Második Megszorítást (Cimcum Bet)-et teszik ki,ernyő nélkül létezünk és „széttörve” maradunk. Ezért van az, hogy az Első Megszorítás hatása alá kerülünk (Cimcum Alef).

Szükséges a vágyainkat a Második Megszorítás feltételeivel egyetértésbe hozni, egy olyan állapotba, ami az edények összetörése előtt történt. A vágyak amik ezekkel a feltételekkel hozhatók összefüggésbe, a „kivonulást” szimbolizálják önmagunkból a „másik lelkekbe”. Kik ezek a „másik lelkek”? Ők az én saját vágyaim, amiket levágtak rólam, mintha körülmetéltek volna. Nem én voltam, hanem a Felső Atyám és Anyám (Aba ve Ima), aki ezt a körülmetélést végrehajtotta rajtam, mielőtt még érezni tudtam volna önmagam, a lelkemet.

Mivel bárkinek, aki ebben a világban él, el kell érnie a korrekciót, az Aba ve Ima úgy döntött, hogy ezt azzal teszi meg, hogy a vágyainkat kétfelé választja: a belső és külső vágyinkra. Ez azért történt, hogy esélyt adjon nekünk a csak külső vágyakkal történő dolgozásra, és ezzel megóvjon attól, hogy hibázzunk.

Így a mi világunk tisztán két részre oszlik: rám, és a világra rajtam kívül. Bár a belső vágyaim fontosabbnak tűnnek nekem, még dolgoznom kell a külső vágyaimon, mivel azok a magasabb, „beszélő szintű” vágyaim. A vágyaimmal maradva, meg kell tanulnom, hogy an részesítsem előnyben mások vágyait azért hogy korrigáljam magam és a Második megszorítás vágyaival dolgozzam..

A Második Megszorítás vágyai rajtam kívül helyezkednek el, ahol az Első Megszorítás vágyai belül maradnak. Az egész vágyam két részre oszlik, külsőre és belsőre, és ez tényleg nagyon segít nekem.

Hálásnak kell lennünk a Teremtőnek azért, mert a valóság kettős felfogását adja nekünk, ami megmutatja hogyan cselekedjünk és hogyan kerüljük el a hibákat. A vágyaink a Második megszorítás szintjén le lettek rólunk vágva és megtisztultak: ezek teszik ki a külső valóságot, A munkánk abból áll, hogy megváltoztatjuk a magatartásunkat a „külső részünk” felé és növeljük a csoport és a Felső Fény segítségét.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.