Dr. Michael Laitman

A Teremtő feltárása a Zohár könyvével

A Kabbalisták, akik feltárták a Teremtőt könyveket írtak erről Ádámmal kezdve, aki az első ember volt aki elérte a Teremtőt egészen Baál HaSzulámig. Sok Kabbalista könyvet említ a Zohár könyve, amivel nem vagyunk tisztában. Valójában ezek a könyvek elvesztek. Az összes könyv, amit Izrael népének bölcsei írtak a HaSla HaKados-ig (17. század) a spirituális megszerzés állapotából íródott.

Később a generációk alászállása miatt a 17. század után nem minden Kabbala könyv írója volt spirituális elérés állapotában. Ebből az okból egy kérdés születik, néhány könyv autentikusságával kapcsolatban. Autentikus Kabbalisták könyveinek százai állnak rendelkezésünkre, akik egyszerre éltek a mi világunkban és ugyanakkor a spirituális világ felfogása is adott volt számukra, egy kapcsolat a Teremtővel. Ezért képesek átadni a megszerzésüket a szövegek formájában, amiért mi cserébe mi kapcsolatba kerülünk azzal, amit elértek.

Viszont a Zohár könyve az egyetlen autentikus Kabbalista könyv amin keresztül kijuthatunk a száműzetésből és azoknak a Kabbalistáknak a szintjére emelkedhetünk – ezen könyvek íróinak szintjére. Valóban, a Zohár könyve egy különleges Fénnyel rendelkezik. A tény, hogy vannak más könyvek, amivel nagyobb benyomást vagy megértést érhetünk el, irreleváns, amikor  a Teremtővel való kapcsolat szintjének a megszerzéséről van szó.

Több Kabbalista szöveg létezik, például: „Az élet fája”, az ARI könyve, a Tanakh, a Gemara és a Misna, amit racionális, logikus nyelvezetben írtak amit megértünk. Ezzel ellentétben, amikor a Zohár könyvét olvassuk, nem értjük, mi van leírva. Többféle irányba vezet minket. Viszont a különleges kapcsolat, amit a lelkeink között teremt, közöttünk akik az út kezdetén állunk, a Fény forrása ami képes korrigálni minket – nincs jelen más könyvben.

Ennélfogva az összes könyv közül csak a Zohár könyvéről van írva, hogy ezzel kijuthatunk a száműzetésből a megszabadításba, és feltárhatjuk a Teremtőt. Más Kabbalista forrásokban is jelen van a kapcsolat, mert a Kabbalisták spirituális megszerzéstől ihletve írták őket. Az ő kapcsolataik, az ő megfogalmazásaikban fejeződtek ki. Egyik sem, csak a Zohár könyve tud segíteni nekünk.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,675 seconds.