Dr. Michael Laitman

Minden változás belül kezdődik

Minden az oktatással kezdődik. Olyan oktatási rendszert, környezetet kell kiépítenünk, ami afelé befolyásol mindenkit, hogy akarja megváltoztatni a tulajdonságait a Teremtő tulajdonságaira.

Azzal, hogy valaki belső tulajdonságait megváltoztatjuk ez cserében hatással van és megváltoztatja az összes többi rendszert: a kapcsolatot az emberek között, kapcsolatot a környezettel, családi kapcsolatokat, ipart, üzletet, tudományt és kultúrát – mindent! Az egész élet megváltozik az emberek belső változásainak hatására, tehát először arra kell fókuszálnunk, hogy segítsük ezeket a belső változásokat. Ennélfogva az első lépés az oktatás.

Oktatás nélkül semmiről nem tudunk beszélni. Enélkül egy ember nem fog megérteni vagy egyetérteni semmivel. Tehát először fognunk kell és el kell kezdenünk egy inkubátort építeni köré, egy tápláló környezetet, ami kijavítja őt.

Végül is, ja máshol kezdenénk megváltoztatni, például úgy gazdasággal, vagy kultúrával, akkor kivel építenénk fel azt? Ha ugyanazok az emberek vagyunk, akik azelőtt, milyen változásokat is várhatnánk a rendszerben? A kezdetektől, először le kell fektetnünk az alapozást. Ezt az alapozást a Kabbala alapjain kell megalapoznunk, azokkal, akik megértik a Kabbalista könyveket, akik el tudják magyarázni a bölcseletet, és meg tudják osztani, hogyan kezeljük az embereket másképpen, hogyan fogjuk fel helyesen a világot, hogyan lássuk a célt, ami felé tartunk, és hogyan érjük el azt.

Minden változás egy közösségen belül az ember változása miatt jelent meg, azzal hogy megváltoztak a prioritásai. Ennélfogva nincs fontosabb feladat, mint a Kabbalista nevelés.

Milyennek kellene lennie egy Kabbalista nevelésnek? Mit tesz az inkubátor, amikor tojásokat keltet? Felmelegíti őket, a legkedvezőbb környezetet nyújtja a fejlődésükhöz minden egyes pillanatban. Az inkubátor megváltozik, a szükséges feltételekhez igazítja magát, amik szükségesek a jövőbeli fiókáknak. Azt kell nyújtanunk az embereknek, ami a feltételükhöz illik. Nem ajánlhatjuk fel az embereknek, amit nem akarnak ma elfogadni, és nincs jelenleg a hasznukra.

Ha egy gyerek, nem szereti a gyógyszert, nem fogja azt bevenni. Ennélfogva a gyógyszernek édes burkolatának kell lennie. Erre kell gondolunk most is, mikor a világ két részre szakadt: egy belsőre és egy külsőre. Már majdnem kész a munkánk a belső felével, és a külső felé mozdulunk el: teljesen másféle hozzáállást kialakítanunk ezekkel az emberekkel.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,624 seconds.