Dr. Michael Laitman

Ne nézz hátra

Kérdés:

Ön mindig óv bennünket, hogy ne nézzünk hátra, mint Lot felesége, aki Szodománál hátra nézett, és sóbálvánnyá változott. Azt érted ezalatt, hogy ha mi nagyon lelkesek vagyunk egy kongresszus vagy egy terjesztési akció után,  nem ezen kell gondolkodni, hanem előre kell haladni a következő fokozathoz?

Válaszom:

Nem hátra nézni azt jelenti, hogy nem akarunk az előző állapotba lenni. Mindazonáltal ez nem azt jelenti, hogy a személynek el kell felejtenie a múltat, mintha nem is létezne. Tanulnunk kell a tegnapból, hogy jobban csináljuk a mában. De a személynek inkább azt kell kívánnia, hogy a holnapban legyen, mint a tegnapban. Ez a jelentése annak, hogy „Ne nézz hátra”

Azonban ennek semmi köze Szodomához. Szodoma az, amikor egy személy vissza akar térni az előző állapothoz, amiről már tudjuk, hogy az egy hamis állapot. Mi nem térhetünk vissza hozzá soha többé. Ha rájöttem, hogy az előző állapotom tökéletlen volt és nem alkalmas a korrekcióra ahhoz, hogy a cél, az adakozás felé haladjunk, akkor nincs választásom,  el kell azt  dobnom és tovább mennem.

Vannak emberek, akik hátranéznek, ők a múlt állapotában akarnak maradni, „kicsik” lenni. Miután ez a fejlődés ellenében megy, tilos számunkra ezen a módon működni. Ehelyett nekünk mindig a jövő elé kell néznünk és mozognunk. Ennek eszköze a csoport. Ha a csoportra próbálok hangolódni akár csak kicsit is, mindig megkapom a jövőbeli állapotomat tőle, attól függetlenül, hogy a csoport vagy én milyen állapotban vagyunk. Ezért mindig van alkalmunk arra, hogy előre menjünk, ahelyett, hogy hátra mennénk.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.