Dr. Michael Laitman

A spirituális születés folyamata

Hogyan lehet elérni a végtelenséget és a tökéletességet? Csak a formák egyenlőségének útján lehet megtenni azt. Ha a Fény és a vágy ellentétes egymással, akkor a Fény lenullázza a vágyat; de ha egyenlők, akkor támogatják egymást. Ebben az esetben úgy érezzük, hogy léteznek, és ezt örök életnek hívjuk. Pontosan ez a Kabbala tudományának szándéka.

Annak érdekében, hogy elérjük ezt az állapotot, a képességnek, hogy örökké éljünk és a valódi valóságot érezzük, egyenlőséget a Teremtővel, végig kell mennünk a korrigálás folyamatán. Minden korrekció azért jön el, hogy a vágyat a Fényhez hasonlóvá tegye, ezzel elérjük a formák egyenlőségét.

Ebből áll minden korrekció. Bár ellentétesek vagyunk a Teremtővel, azzal a módszerrel teremtettek minket kezdetben, hogy fokozatosan egyenlőséget érünk el Ővele. Korrigáljuk önmagunkat, miközben a Fény és a vágy nem egyesül. A pillanatban, ahogy egyesülnek, megszületünk a spiritualitásba.

A korrekció ilyen módszerét a Kabbala tudományának hívjuk (a Kabbala „megszerzést” jelent héberül). Ez egy tudomány arról, hogyan kapjuk meg a Fényt a vágyba, hogy a Fény ne tűnjön el; és akkor érezzük az igazi örökké tartó valóságot. Ez valóban egy nagy tudomány és nem egyszerű.

Nem nagyon értjük, hogyan érjük el, hogy ez megtörténjen. De amikor megtörténik, az egy pontosan belső vágy, aminek nem is vagyunk a tudatában. Ezért létezünk, és ezt kutatjuk mindig tudattalanul is.

A fázis, amikor először kapcsolatba lépünk a Fénnyel, és felfogjuk azt a vágyunkban, és a Fény bennünk marad, azt jelenti, hogy örök életre tettünk szert, mert a Fény bennünk van és nem vagyunk a része, ez a spirituális születés. Ezt Egyiptomból való kivonulásnak is nevezik.

Ez előtt muszáj az Egyiptomi száműzetésben maradnunk, a spirituális születésünkre és megváltásunkra való felkészülés céljából. Ezért fordítunk annyi időt a fázisok tanulására amin keresztülmegyünk az Egyiptomi száműzetés alatt, hogy képesek legyünk kijönni belőle olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet, a számos eszköz segítségével, amit Kabbalisták generációi készítettek nekünk elő.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,620 seconds.