Dr. Michael Laitman

Csak vágynod kell

Kérdés:

Lehetséges MAN-t emelni, mielőtt kétségbeesnénk?

Válaszom:

Akkor nem hívnánk MAN-nak. A MAN az a Majin Nukvin (Nukva vizei). Ez egy felsírás a vágyunkból, ami képtelen megszerezni valamit magától. Így fel kell emelkednie a Binához, az adományozás tulajdonságához, a Teremtőhöz.

A MAN egy dupla behatolás a Malhut és a Bina között. A héber „Maim” szó (a Majin egyes száma) két „Mem” betűből áll („Mem – Mem”) és a Nukvin két héber „Nunból” (Nun – Nun). Kapcsolat van a Malhut és a Bina között, mert a Kelim összetörésekor a Bina belehelyezte magát a Malhutba és a Malhut Binában volt. Ennek a kapcsolatnak köszönhetően a Malhut és a Bina között, felemelhetjük a kérésünket a Teremtőhöz.

Ez a gyermek analógiája, ahogyan sír és követel az anyjától. Az anya válaszol a követeléseire. Miért nem tud másik nő elfogadó lenni a kéréseit illetően? A gyereknek erős kapcsolata van az anyjával ami nem létezik közte és más nők között. A gyerek az anyában volt, helye volt benne, ő a gyökere. Neki egy része volt a gyermek. A gyermek is részt vállalt az anyában, mivel a köldökzsinóron keresztül össze voltak kötve. Ez a kapcsolat közöttük nem hidegülhet el. A gyermek, amikor vágyik valamire, sír az anyjának, a gyökerének.

A kérés, amit a Teremtő felé teszünk meg, amit MAN-nak hívunk, átmegy a Malhut és a Bina kapcsolatán. A kérés abból gyökerezik, hogy végtelenül erőtlenek vagyunk; olyan síráshoz vezet minket, amit tényleg MAN-nak tudunk hívni. A MAN a korrigált vágyunk, amit szükségesen megválaszol a Felső Egy. A Felső Egy arra vár, hogy abba az állapotra vágyj, amit ő készített elő a számodra.

Ezek a fokozatok, a jövőbeli állapotaid már elő vannak készítve, mert azokon keresztül süllyedtél ebbe a világba. Most ugyanezeken a fokozatokon kell visszaemelkedned. A következő szinted rád vár. Csak vágynod kell arra, ami ott vár rád. Ezt a vágyat MAN-nak hívjuk. Ha nem vágyod ugyanazt a dolgot, ami rád vár, nem fogod megkapni azt. Egyezőségnek és egyenlőségnek kell lennie a fok és vágy között. Ha valami másra vágysz, mint elérni egy spirituális fokozatot, akkor várni fog, amíg a helyes vágy meg nem születik benned. Így lépünk előre.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,744 seconds.