Dr. Michael Laitman

Hozzáférést nyerni az Energia fő forrásához

Ebben a világban minden embert két erő irányít: egoizmus és altruizmus. Az egoista erő mindent az emberbe húz, az univerzum középpontjává teszi őt, míg az altruista erő lehetővé teszi hogy adjon kintre, más embereknek.

Viszont bár ezt az erőt altruistának hívjuk, tiszt, hogy a világunk határain belül, ez is tud egoistán viselkedni. Így még akkor is ha más embernek adunk, ez nem egy önzetlen cselekedet; még mindig azt várom, hogy kapok valamit cserébe. Nincs lehetőségem adni kompenzáció nélkül, ami az „üzemanyag” a cselekedetemhez.

Így épül fel az ember: ő egy gép ami csak egoista üzemanyaggal működik, és hasznot remél belőle.  Nem tud úgy működni, mint a Perpetum Mobile, anélkül, hogy energiát kapjon és megelégedést kívülről. Energiát kell kapnom kívülről, mert nem a Nap vagyok, ami a saját fényével süt.

Csak a Teremtő testesíti meg a tiszta adakozást, mivel ez az Ő természete. Azért, hogy a teremtmény képessé váljon a z önzetlen adományozásra, meg kell kapnia az üzemagyagot a Teremtőtől a Teremtő nagyságának formájában. Ez egy lehetőség, hogy elérjük az adományozást – hogy felhasználjuk a Teremtőt, mint a mozgató energiát.

Ez a teljes problémája a kommunistáknak, szocialistáknak, kibucistáknak  és altruistáknak, mindenkinek aki korrigálni akarja a világot: nem értik meg, hogy az embernek nincs meg az energiája az adományozásra. Nincs meg az üzemanyaga, hogy ezt a gondolatot alkalmazni tudja. Senki sem fog ellentmondani annak, hogy az élet sokkal jobb lesz ha mindenki altruista lesz. A probléma csak az, hogy senki sem tudja, hogyan fog ez megtörténni; senki a Kabbalistákon kívül, mert nekik hozzáférésük van az energia forrásához.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,134 seconds.