Dr. Michael Laitman

Miért pusztították el Szodoma városát?

Kérdés:

Miért rombolták le Szodomát? A törvényei igazságosnak tűntek. Mindeni annyit kapott, amennyi jár neki.

Válaszom:

Szodomában mindenki magának maradt. „Hagyj egyedül, maradj távol! Én nem adok neked semmit, te se adsz nekem semmit. És így nem lesz nézeteltérésünk. Problémád van? Beszéld meg a Teremtővel. De hagyj engem békén” Szodoma polgárai ezt a vallást követték. De önmagukban a szabályaik nem voltak rossza.

Ezzel ellentétben a világ mai állapota sokkal rosszabb, mint Szodoma volt. Most nemcsak mindenki magára marad, hanem mindenki pusztítani, lopni akar, és felhasználni mindenki mást. Nem ez volt az eset Szodomában. A város törvényei kimondták: „Ne légy jó a másikhoz, de ne is okozz neki kárt. Tilos még más kárát kívánni is a gondolataiddal!”

Szodoma egyetlen hibája az volt, hogy a szabályai nem tették lehetővé, hogy az egységre lépjenek, „Csinálja amit akarsz,de ne kerülj közel másokhoz!” Ez azt jelenti, hogy ne kapcsolódj másokhoz. Ez a háborút is megelőzi; viszont a háború is valamilyen kapcsolat, törésben, egyfajta egymásba hatolás.

Egy törés már nem „Szodoma” állapota, de inkább „Jeruzsálem”. Amikor a Bina és a Malhut egymáshoz kapcsolódik, ki lehet őket javítani. Viszont Szodomát nem lehet kijavítani, mert nincs kölcsönös kapcsolat. Nem kaphatja meg a Bina tulajdonságait, és emiatt egyszerűen el kell pusztítani. Tilos a vágynak azokat a részeit megérinteni, amik nem keveredhetnek másokkal, mert ennek eredményeképpen nem lehet őket korrigálni.

Szodoma ideológiája nagyon erős. A mai világban megvalósítható, elmagyarázható embereknek és azok meg fogják érteni és követni fogják azt: viszont hibás abban, hogy nem engedi meg az eltört lélek részeinek keveredését, a Bina és a Malhut tulajdonságait, ami szükséges a korrekció következő fázisához.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,615 seconds.