Dr. Michael Laitman

Kiválasztjuk a rövid és kellemes utat

Mára az emberiség az egoizmus olyan extrém növekedését érte el, hogy mi már nem is álmodhatunk a kedves és altruista emberi lényekről. Nemrég, még reménykedhettünk az oktatási képességünkben, és hogy kultiváljuk ezeket a szeretetreméltó embereket.  A 20. század véget vetett ezeknek az álmoknak. Most már megértettük, hogy az ember képtelen az altruizmusra. Ez egy nagy felismerés , mivel ez a gonosz felismerése.

Mindazonáltal most szemben találjuk magunkat a következő kérdéssel: Létezhetnek az emberek ezen a világon, ha nem leszünk altruistábbak? Mára felfogjuk, hogy mi egy közös globális rendszerben vagyunk- „egy globális faluban” , ahol mindenki össze van kapcsolva. Ezzel a felismert kapcsolattal képesek leszünk túlélni, akkor is ha nem leszünk altruisták?

Világos, hogy ezen a módon nem létezhetünk túl sokáig. Darabokra töredezünk. Az emberiségnek ahhoz, hogy túlélje adakoznia kell egymásnak, és egy emberré kell válnia,  egy szívvel. Ahogy ezt történelmileg láttuk, nincs esélyünk arra, hogy ezt saját erőnkből elérjük, ez egyszerűen lehetetlen!

De rá kell jönnünk, hogy létezik egy harmadik erő, – a Teremtő, aki ezt megteheti. Elérhetjük ezt a pontot, a kinyilatkozást és megtisztulást, szörnyű szenvedés árán, háborúk, járványok által, ami arra kényszerít minket, hogy felismerjük a Teremtő szükségességét, aki „békét teremt” köztünk. Mindazonáltal, a természetes fejlődés ezen útja nagyon hosszú és nehéz .

Van egy alternatíva. Ha tanulmányozzuk a Kabbala tudományát, ha megértjük azokat az állapotokat, amin keresztül kell mennünk, és a döntést, hogy fel kell ezt fednünk, amikor elterjesztjük a tudást az egész világon, és felrajzoljuk a Felső Fényt, akkor a Fény korrigál minket . Megadja nekünk az adakozás tulajdonságát, amire mi nem vagyunk képesek saját magunk a természet által.  Ez az alternatíva lehetővé teszi nekünk, hogy elérjük a korrekciót, egy rövid és kellemes módon, „felgyorsítva az időt”.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,473 seconds.