Dr. Michael Laitman

Tedd, hogy a perc örökké tartson

A Teremtő célja, hogy felemelje az embert az Ő szintjére. Mit jelent ez?  Életünket az élvezet akarásán belül fogjuk fel, amit a Teremtő alkotott. Ez az egyetlen tulajdonság, ami rajta kívül létezik, amiért mi mindig érezzük a teljesítés hiányát. Valami mindig hiányzik, és törekszünk valamiféle élvezetre. De a Fény, ami az élvezet akarására jón, rögtön eltűnik. Lenullázza a vágyat, és a vágy nem érzi a teljesítést.

Ezért, miután az életünket az élvezet vágyán belül érezzük, az életünket ideiglenesnek és átlátszónak érezzük, ahol minden eltűnik. Minden perc elmúlik és eltűnik,  ahelyett, hogy megmaradna és beillesztődne minden újabb pillanat által. Az egyik oldalról ott a vágy, a másik oldalról az élvezet. Ha ez a kettő találkozik, semlegesítődnek, akkor is, ha az élvezet minimális.

Ezért van, hogy a mi életünk ezen apró ponton keresztül van kiépítve, ami magába foglalja a vágyat (Kli) és a Fényt, amik rögtön eltűnnek.  És ez folytatódik, amíg az életünk véget nem ér.  Például tételezzük fel, hogy neked van egy mennyiségű vágyad, több millió kis adag élvezni akarás, amik egymás után feltárulnak, Szemben ezekkel az adagokkal, ott a Fény, ami teljesítésbe viszi  ezeket az adagokat. Akkor találkoznak és eltűnnek.  Ha kimeríted a kvótádat, az életednek vége, és vele a teljes létezésednek.

Mindazonáltal a vágy és a Fény ezen történései felett, képes voltál elérni egy állapotot, ahol a Fény és a vágy „elkapják” egymást, és együtt maradnak, akkor elkezded érezni a Fényt, ami az vágy belsejében, az örök és végtelen életben érezhető. Ez azért van, mert az elöző perc szintén veled marad. Te akkor az idő érzetén felül emelkedsz. Megállítod a pillanatot és örök létezést igényelsz.!  Ez a spirituális élet egész szabadalma, ami örök és tökéletes. Ez az amit az ember elérhet, alkalmazva a Kabbala tudományát.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.