Dr. Michael Laitman

Eme világ szokásainak spirituális gyökere

Kérdés:

Mindig azt gondoltam, hogy a BB nem vallási szervezet, és hogy sosem kényszerített világi embereket arra, hogy vallási szokásokat kövessenek, de nemrég azt hallottam, hogy követik a Kasrut-ot (zsidó étkezési szokások) a Húsvét alatt. Kérlek magyarázd ezt meg! És kérlek add meg a saját véleményed, hogy azt javaslod-e, hogy mindenkinek követnie kéne-e a szokást?

Válaszom:

Mi egy oktatási szervezet vagyunk, és nincs dolgunk a vallással. Szigorúan követjük a Kabbala alapelveit, amit három Kabbalista forrás: a Zohár, Ari művei és Baál HaSzulám (Rabash) írásai meghatároznak. Mindenben követjük az ő tanácsaikat. Ha valami problémád van, kérlek kérdezz minket, és megadjuk az információnk forrását.

Bár a Bnéj Baruch nem egy vallási szervezet és nem követ vallási szokásokat („parancsolatokat – Micvot), követjük azokat a cselekedeteket, ami az ágakból áll a világunkban, ami spirituális gyökérről fakad. A felszínen úgy tűnhet, hogy zsidó vallási szokásokat tartunk be, de valójában teljesen más szándékról erednek, és segítik a külső és belső kapcsolatot a spirituális gyökerekkel.

Erősen ajánlom, hogy olvasd el újra a „Húsvét történetet”, és Ari kommentárját hozzá, a Szándék Kapuit (Shaar HaKavanot). Meg fogod érteni, hogy ilyen különleges cselekedetek miért emelnek minket az egoizmusunk fölé (olvasd el Baál Ha Szulám cikkét is „Ez Júdáért” címmel).

Ábrahám csoportja elkezdett „irracionális” földi rituálékat követni, miután sikerrel termeltek spirituális cselekedeteket, a korrigált vágyaikon belül, és megtisztították a testi analógiájukat. Ők spirituális és földi cselekedeteket egységes egészként hajtottak végre (a gyökér és az ága, vagy ok és okozat).

Amikor lezuhantunk a parancsolatok spirituális megértésének szintjéről  (a Második templom lerombolása) a testi szokásainkat követtük inkább, mint a spirituális és fizikai cselekedetek egymásba ágyazottságát. Ekkor kezdődtek az evilág vallásai.

Ma el kell érnünk a spirituális világot, és fel kell tárnunk a spirituális cselekedeteket. Ez átalakítja a szokásos hagyományainkat spirituális cselekedetekké. Ahelyett, hogy erős vagy mechanikus cselekedeteket hajtanánk végre, tudatosan cselekszünk és tisztán fogjuk látni a Felső Világra gyakorolt hatásunkat. Ezért az elérés következik először, és ezt követik a cselekedetek, amik belőle fakadnak.

Azt kívánom, hogy mindannyian „jöjjetek ki Egyiptomból” és legyen helyes szándékotok, míg az ünnepi asztalnál ültök!

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,676 seconds.