Dr. Michael Laitman

A jövőbeli társadalom globális rendszere

Szeretnénk kiépíteni egy globális rendszert, ami újféle kapcsolatként szolgálna az emberiség számára. Olyan helyzetekbe fog hozni embereket, ahol a természet törvényinek megfelelően kifizetődőbb adakozónak lenni, és a másokhoz közelinek. Valójában az emberek mindenkit úgy tapasztalnak majd meg, mint egyetlen szervezetet.

Ez egy oktatási rendszer lesz, ami el fogja érni hogy az ember lépésről lépésre érezze, hogy a törvényekről tanul, és az új társadalom szabályairól. Ezek a törvények az természet általános rendszerének elérésből jönnek, aminek a részei vagyunk. Ennek megfelelően a fő szabály, hogy „szeresd a felebarátodat” egy univerzális és elsődleges szabály lesz. Minden ebből lesz levezetve. (Olvassuk el Baál HaSzulám „Egy törvény” cikkét!)

A kapcsolatok, amik ezen a rendszeren keresztül épülnek ki egy olyan virtuális állapotba kerülnek, ahol az emberek spirituális összetevőt hoznak a virtuális kapcsolatba. Ezen a rendszeren belül az emberek kapcsolatot teremtenek önmaguk között, ami a földi életükkel is együtt jár. A helyes kapcsolatok új tudatosságából, megfelelő kapcsolatot építenek ki az üzleti életben, családokban, és más helyeken.

Fokozatosan a kapcsolat minden formája kifejlődik a rendszeren belül, ameddig nem helyettesít minden rendszert ami az egoista kapcsolaton alapul. Ez utóbbi egyesíti ma az embereket, bár a valóságban, ez csak elválasztja az embereket, és egymással szembe helyezi őket.

A természet, a cél és a kapcsolat az új rendszeren belül minden ember számára teljesen különböző- Intelligenciát kell tartalmaznia, egy képességet a tanulásra, és az emberek használatra tanítására, ahogyan tanácsokat is adni azoknak, akik működésben tartják. Meg kell hallgatni a javaslataikat is, arra vonatkozólag, milyen változásokat kell megtenni az emberek közötti kapcsolatban, tehát fokozatosan előrelépnek a egymás közötti közelebbi kapcsolatok felé, ameddig el nem érnek egy olyan kapcsolatot, ami az egoizmus felett létezik.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.