Dr. Michael Laitman

Az Egyiptomból való kivonulás történetének elmondása

A Zohárban, Bo (Gyere a fáraóhoz) fejezet 179-es rész: A parancsolat ami következik, magasztalja az Egyiptomból való kivonulást, ami kötelező minden időszak összes embere számára.  Minden ember, aki elmondja az Egyiptomi kivonulás történetét és örömét leli a történetben magára vonja az Istenséget (ami az öröm összes oldala) a következő világban. Ez egy olyan ember, aki örömét leli a mesterében, és a Teremtő az ő történetében. A Teremtő rendje, a természet törvénye, minden ember számára kötelesség.  A Teremtő a természet; ez azt jelenti, hogy az a feladatunk, ami bele van építve a természetünkbe, hogy „elmondjuk” a történetét a kivonulásunkról Egyiptomból (az egoizmusunkból) az adományozás tulajdonságába.

„Hogy elmondjuk a történetet”, azt jelenti, hogy engedjük, megtaláljuk, megértsük, leteszteljük és elérjük a Fény legmélyebb szintjét, ami befolyásolja a vágyunkat hogy élvezetet kapjunk. Ennek az erőfeszítésnek az eredményeképpen tudatában leszünk a folyamatokban való részvételünk természetének, ami a Fény hatására történik. Fel kell ismernünk, hogy a részvételünk tudattalan, automatikus vagy független. A folyamat tiszta és mélységes megértése nélkül nem tudjuk elérni a Teremtőt.

Lehetetlen a nem korrigált állapotból a korrigáltba ugrani. Nem értjük meg a Teremtőt, és nem leszünk hozzá hasonlóak, ha nem értjük meg valójában a teremtést. Azzal, hogy korrigáljuk magunkat elérjük Őt (a Teremtőt, a Bo-rét) önmagunkban. Ez a jelentése a „Bor-re-nek” (Bo-Re) jöjj és láss, hogy elérd és megismerd, mi van a belső fejlődésünkben a változásokon keresztül amin átmegyünk.

A teremtés fekete pontján belül, ami a „semmiből” lett teremtve, meg kell ismételnünk az összes cselekedetét a Fénynek, hogy engedjük, hogy kitöltsön minket. De a kiteljesedésnek a megértésünkön, tudásunkon és érzékelésünkön belül kell történnie.

Ezért „parancsolták” nekünk, hogy felismerjük ez egész folyamatát annak,  amin az egoista vágyunk keresztülmegy, a legmélyebb pontjából, az adományozás tulajdonságának elérése érdekében: hogy „beszéljünk” a kivonulásról Egyiptomból.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.