Dr. Michael Laitman

A spiritualitásban minden máshogy van

Baál HaSzulám, a Beit Shaar HaKavanot-ban (Szándékok kapuja) írja: “Holdfogyatkozás volt a teremtés negyedik napján, a kezdetekben a Zeir Anpin és a Nukva két nagy fény volt, ami ugyanazon a szinten állt, és háttal álltak egymásnak, és a Nukva teljes spirituális Parcuffal bírt a tíz Szfirából a fordított oldalon. [Ez azt jelenti, hogy a Nukvának spirituális edénye volt. Miért nem volt akkor benne fény? Amikor a Hold panaszt tett, azt mondva, hogy két király nem tudja ugyanazt a koronát használni (Keter), azt mondták neki, „Menj és csökkentsd le magad!” Így visszatért egy pontba a Zeir Anpin Jeszodja alatt, ahol azelőtt lakott.

A Malhut (teremtés) azt gondolta, hogy ugyanolyan lehet, mint a Zeir Anpin; viszont nem tudott úgy ragyogni, ahogyan ő. Felemelkedett a Binához hogy Fényt kapjon, mint a Zeir Anpin, de erre képtelen volt. Ezért van, hogy a Zeir Anpin testesíti meg az adakozás erejét. A természete a Hasszadim Fénye és érzi a tökéletességet akkor is amikor nincs Hohma Fénye. A Hohma Fényével ragyog amikor csak akar, mert neki mindig van Hasszadim Fénye.

Viszont a Malhutnak nincs Hasszadim Fénye, és a Hohma Fényét sötétségként érzékeli. Ez testesíti meg a panaszt, amit a teremtmény tesz (Kitrug Jareah): “Fel tudok emelkedni a Végtelen Világ magasságáig, de nincs meg a Hasszadim Fénye, az Adományozás Fénye és így a Hohma Fénye nem ragyog rám, és csak még nagyobb sötétséget érzek.

Mikor tárjuk fel, hogy sötétben vagyunk? Éppen akkor, amikor felemelkedünk! Amikor kissé felfelé emelkedünk, úgy érezzük, hogy nincs meg bennünk a korrigált vágy, a Hasszadim Fénye. Ezt sötétségként figyeljük meg.

Nem érezzük a sötétséget, ha leesünk, csak akkor érezzük, ha megemelkedünk; viszont ez azért van, mert a Hasszadim Fényének öltözete nélkül emelkedünk, a szeretet és adakozás nélkül. Amit alászállásnak látunk az valójában felszállás, de nincs korrigálva. Amit tényleg felszállásnak érzékelünk az alászállás, mert megkapjuk, amit a megszerzés vágyaiba adtak nekünk. Így minden máshogy van a spirituális világban.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,141 seconds.