Dr. Michael Laitman

Az első Fény a napfelkelte előtt

Korán reggel  napfelkelte első Fénye előtt ( amikor a fény elkezd látszani) amikor az embernek imádkozni kell így:”Halljad Izrael” Az ember az éjszakában, a sötétségben marad, erő nélkül, egoista vágya uralmában. Mindazonáltal, ha megtette az igazi előkészületeket, és bekapcsolta a ZIVUG ABA VE-IMA-t éjfélkor, ami elkezdte korrigálni a vágyait.

Ez az, ahogy az ember elkezdi adagolni az adakozás tulajdonságát, vagy másképp a Fényt a sötétségben, az ő nagy,  vad, egoista vágya, hogy az éjszakát, mint sötétséget kapja meg. A Fény jön el hozzá, de ő nem érezheti, mert ez a Körbevevő Fény, ami az éjszaka alatt is világít, a sötétben, a spirituálisból való kivonulásban.

Mindazonáltal ez a Fény korrigálja az embert, és hirtelen, ő elkezdi érezni, hogy ez nem is a sötétség. A sötétség csak az ő oldaláról jön, de valójában ott Fény van. Ha ő a saját oldalán odaadja a az adakozás tulajdonságát, vagy másképp a Hassadim Fényét, és akkor a Hochma Fénye feltárul a Hassadimon belül, és a sötétség elkezd világítani, mint a Fény. Tehát a nappal kezdetét veszi.

Más szóval  a nap nem csak azért kezdődik el, mert valamennyi új Fény jön Felülről, mivel Fent semmi nem változik. Hanem mert az ember korrigálja a vágyait az erőfeszítésein keresztül, és elkezdi feltárni a „nappal” Fényét.

Ez az, amikor először citálnia kell az imát „Halljad Izrael”  Ez az, ahogy egy nap  a spirituális világban elkezdődik. Később más imákat is mond,  azaz a speciális akciókat és a Fény  egyesítést (ZIVUG)  bekapcsolja  és a vágyat is.

A Kabbalisták írtak egy imakönyvet, ami ezen alapul. Segít nekünk megérteni az akciókat, amiket nekünk kell végrehajtanunk  a spirituális világban, amikor azt elérjük.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,740 seconds.