Dr. Michael Laitman

„6000 év” vagy hogyan gyorsítsuk az időt

Kérdés:

Ha nincsen idő a spiritualitásban, akkor miért van írva, hogy a korrekció hatezer éves szakasz alatt történik?

Válaszom:

Baál HaSzulám elmagyarázza a „6000 év” jelentését a „Beszéd a Zohár teljességéért” és a „Bevezetés a Zohár könyvébe” -ben, ahogyan más cikkekben is. A 6000 a Zeir Anpin VAK-ja, amit meg kell valósítani a Malhuttal való kapcsolatában.
Amiokr a Malhut, a hetedik Szfira feltárja önmagában mind a hat minőséget, amit „6000 évnek” hívnak, ezt a „hetedik napnak” hívják, „Sabbatnak”, vagy a „hetedik évezrednek”. Csak ekkor töltődik ba a Malhut az adományozás tulajdonságával.

Ennélfogva ezeket a tulajdonságokat „6000 évnek” hívják. Az év (Shana) a „változás” szóból jön (Shone). Meg kell ismernünk egymás után ezeket a fokozatokat. Egyfelől nem a mi világunkban elmúlt évekről beszélünk. Másfelől, ha nem gyorsítjuk az időt a gyökérnek és az ágnak megfelelően, az időfelfogása a mi világunkban engedelmeskedik a gyökerének és a korrekció folyamata valójában 6000 év alatt ér véget.

Viszont meg tudjuk változtatni a hosszát és a lényegét a hatezer évnek; rövidíteni és tömöríteni tudjuk azt. Mindazonáltal azért hívják 6000 évnek, mert nem vágjuk le a fokozatokat, így az anyagi időnek megfelelően ez kevesebb lesz.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.