Dr. Michael Laitman

„Halljad oh Izrael” (“SHEMA ISRAEL!”)

A nappal az nem napűtés, hanem az egy  személy spirituális Fényének  kinyilatkozása. A kinyilatkozás több alkalommal megtörténhet havonta, vagy csak egyszer az életben, vagy minden adott másodpercben

Minden alkalommal a kinyilatkozás teljes és tökéletes. Ezért kell az embernek azt mondania: „Halljad oh Izrael!” Az Úr az a mi Istenünk, az Úr az Egy (Deuteronomy 6:4). Ha egy személy ezeket a szavakat kiejti, azt jelenti, hogy elérte „az Egyet” feltárta az Egyedit, és a Természet Egyetlen Erejét.

“Halljad”  a Bina szintjén van ( hallás, fül), “Isra-El”  azt jelenti, hogy valaki egyenesen a „Teremtő felé” fordul, MALCHUT növekszik ZEIR ANPIN (ZA)-ig és aztán felemelkedik, együtt ZA-val a Bina-ig , az Úr a mi Istenünk, az Úr az Egy. Más szóval, minden a Binaba kerül  és az Egy Egész lesz.

A lelkek összekapcsolódnak a Malchuton belül kötelékben a ZA-val és egyesülnek a Binával, Mindannyian e szóban foghatók össze „Egység” A szó, hogy „Egység” összegezi a korrekció teljes folyamatát egy személy által létrehozva,  amikor az eléri azt az állapotot, hogy „ Ő és az Ő kinyilatkozása az Egy” (HU VE SHMO EHAD.)  Ez megmagyarázza, hogy az ima miért „Halljad Izrael, az Úr a mi Istenünk, az Úr az Egy, és ez lesz a létrehozás és a teljesülés jele.

Ez az, hogy feltételezzük, hogy kijelenthetjük, hogy minden szinten, amin minden nap keresztül megyünk,  elértünk egy új állapotot. „Beszélni” nem csak azt jelenti elérni, hanem hogy képesek is vagyunk kifejezni ezt.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,134 seconds.