Dr. Michael Laitman

Az egoizmustól való függetlenség napja.

KÉRDÉS:

Ha egy személy arra jut, hogy nincs szüksége a Kabbalára, mert van egy jó állása, családja és minden, ami jó az életében,  akkor ez a személy hogyan fogja elérni a spirituálitást?

VÁLASZOM:

Ez azt jelenti, hogy az idő nem jött még el. A Kabbala tudományát mindenkinek terjesszük, és mindenki, akinek kell használni is fogja. Mindazonáltal annak érdekében, hogy törekedjünk a spiritualitásra, a korporeális szenvedés szükségtelen. Egy személy csak olyan feltételek mellett  tárja fel a spiritualtást, hogy ez az egyetlen dolog, ami hiányzik neki.

A szavak, hogy kivonulás és szabadság csak egyetlen betűben az alefben különbőznek, ami azt jelenti ” a világ Ura”, az embernek csak a Teremtő hiányzik, és semmi mást nem vesz számításba. Az embernek végtelen lehetőségei lehetnek a világon, de ezeknek semmi köze a Teremtő feltárásának vágyához. Például, soha nem volt semmilyen anyagi jellegű problémám, mégis a spiritualitás feltárásának szükségessége lemállott rólam, mintha soha semmim nem lett volna az életben.

Irva van, hogy a Zsidók Egyiptomban felépítették  HYPERLINK “HTTP://WWW.LAITMAN.COM/2010/04/SPIRITUAL-HUNGER/” PITHOM AND RAAMSES NAGY VÁROSAIT, Minden szükséges dolguk megvolt az anyagi szinten, de semmijük nem volt, amivel a lelküket feléleszthették volna a materiális szinten, ezért feljajdultak ebben a munkában, mert nem tudták elérni a spiritualitást.

Szóval a spiritualitás kinyilatkozásának eszköze, hogy feltárjuk a Teremtőt úgy, hogy a személyt az adakozás tulajdonsága irányítja. Ha az minden, ami az embernek hiányzik, hogy adakozzon valakinek, akkor ez a személy készen áll a spirituális megváltásra. Megváltás az, amikor az ember nemcsak magára gondol, hanem mindenki másnak ad.

Közeledünk a Függetlenség napjának Ünnepéhez Izraelben, és ezt ismernünk kell. Mindenesetre mi csak az egoizmusunktól lehetünk függetlenek. „Szabad nemzet a földjén” a szabadságot jelenti egoista vágyainktól, amit az adakozás tulajdonsága vezérel. Csak azután leszünk szabadok.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,683 seconds.