Dr. Michael Laitman

A lélek Izraelje

Az emberek felosztása Izrael népére és a világ népére, ahogy azt Baal HaSulam  leírja a cikkében, két módon értelmezhető, egy belső és egy külső módon. Ha a belső módon értelmezzük, az leírja, hogy a tulajdonságok hogy vannak felosztva minden egyes emberen belül,  „Izrael” azt jelenti, hogy törekvés egyenesen a Teremtő felé,  vagy a szívben lévő pont, ami felébredt a személyben, amíg a „a világ népei”  a kapás vágyait jelenti.

Minden személy, akinek szívben lévő pontja (törekvés a Teremtő feltárására) felébredt úgy hívható, hogy „Izrael”,  ami azt jelenti „egyenesen előre a Teremtő felé”. Ha valakinek a szívbéli pontja nem ébredt még fel, akkor ő a világ népeihez tartozik, , ami az élet összes többi célját jelenti.

Minden ember ezen a módon kategorizálható, és felosztható Izraelre és a Többi népre. Ez ugyanaz, mint ami egyszer az ősi Babilonban történt.

Ha azokat tekintjük, akiknek a szívbéli pontja még nem ébredt fel, a Kabbala tudományát először és leginkább Izrael népén belül kell terjeszteni materiális értelemben.  Azután el kell érni a többi nemzetet.  Továbbá, a világ népei magukba foglalják Izrael azon tíz törzsét, akik a „világ népei” szintjére estek le az Első Templom magasságából (Mochin de Haya).

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,632 seconds.