Dr. Michael Laitman

Az egyetemes lélek újraélesztése

Ha én együtt a barátaimmal fel akarom tárni magamban  a belső tulajdonságokat, melyek a Zohárban vannak leírva, akkor azok feltárulnak. Nekem csak nagyon kell kívánnom, hogy a kölcsönös adakozás, szeretet és garancia tulajdonsága feltáruljanak mindannyinkban. Így téve, lelkem minden részére hatással vagyok,- amiket egyenlőre úgy látok mint idegeneket -, hogy azáltal mindegyik saját felébressze.

Te a részem vagy, de én nem vagyok képes benned közvetlenül cselekedni, mert mi az egoizmus által szét vagyunk választva, amely vhatárvonalként működik.  Nincs elérésem hozzád, annak ellenére, hogy a lelkem része vagy.  Szóval mit tegyünk? Rájövök, hogy csak úgy tudom feltárni a Teremtőt vagy a Felső Világot, amennyiben helyreállítom a lelket. Keresem az módjait annak, hogy hassak rád annak érdekében, hogy felébresszelek és újraélesszelek téged, mert te az én részem vagy.  Hatok rád, amikor te korrigálod és újraéleszted magad, ez az én cselekedetem. Ezáltal ez a korrigált rész hozzám tartozik. Ily módon hozzácsatolom  a teremtés egészét magamhoz.

Írva van: „a barát testisége a te lelkületed.” Más szóval én arra buzdítom őt, hogy korrrigálja magát korporeális akciókon keresztül, és ezáltal a lelkem egy részét közelebb hozva magamhoz.  Mindenki így cselekszik, és visszatérít mindenki mást magához. Kiderül, hogy én sohasem működöm másvalaki ellen. Adakozva másoknak és szeretve felebarátomat, én egyszerűen saját lelkem részeihez viszonyulok egy más korrekt, “egoista” formában. Később feltárul számomra, hogy ezek a saját lelkem részei.

Például nem szeretem a szomszéd fiát, mert zavar engem a zongora játékával.  Aztán egyszer csak rájövök, hogy ő az én saját gyerekem, és keservesen megbánom, hogy nem szerettem. Más szóval magamhoz veszem a múlt hibáit és bűneit és érdemmé változtatom azokat.

Ugyanezen a módon most éppen felfedjük bűneinket a spirituális felfedezésre való felkészülés állapotában.  Feltárjuk gyűlöletünket mindenki viszonyában. Később rájövünk, hogy mindez a sajátunk, és akkor korrigáljuk azt.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,135 seconds.