Dr. Michael Laitman

A végső megváltás küszöbén

A Zohar, “VaYikahel  (És Mózes Összegyüjött) 432. bekezdés: És most, hogy az Intenségnek korrekcióra van szüksége, hogy összekötődjön a férjével, ZA-val, és És Egyiptom megváltásában meg kell mutatni, hogy az négy megváltást tartalmaz. És az Egyiptomból való számüzetés  Mochinjának felébresztésével, ő korrigálódott, hogy összekötődhessen a férjével, mert ő meg lett szabadítva mind a négy Malchutból.

Shechina (Istenség) keresztül kell, hogy menjen négy száműzetésen, amelyeket a végső megváltás követ, a végső száműzetésben való kivonulás.  A Malchut magába foglalja az élvezet iránti vágy négy rétegét.  Tehát minden alkalommal, neki egy nagyobb egoista vágyat kell feltárnia, és kimenni abból, ami azt jelenti, hogy azt az adakozás érdekében kell azt felhasználnia, és ismét egy még nagyobb élvezet iránti vágyat felfedeznie, és ismét és azt az adakozás szándékával korrigálnia. És mindezt négy alkalommal, a Végtelen Malchut struktúrájának megfelelően.  Így téve, eljutunk az ő (Malchut) korrekciójának befejezéséhez, és ő teljesen korrigálva lesz.

Jelenleg,  a végső megváltás küszöbén állunk. A legnagyobb élvezet iránti vágyat, amelyet ma a lelkekben feltárunk, az adakozás iránti szándékkal kell korrigálnunk. És akkor nem lesz több száműzetés.

Vannak pillanatok, amikor az ember érezheti, hogy mindennel egy. Hogy az egész világgal összeforrt,  minden darab kő, minden növény és állat és valamennyi ember a lelke része. Érzi a vágyaikat és az örömeiket. Az ilyen pillanatok a szeretet megnyilvánulásai, melyek túl vannak téren és időn. És ezekben a pillanatokban az ember érzi, hogy csak ő létezik, és vele szemben ölelő karjaival várakozik a Teremtő. A Kabbala ezeknek a pillanatoknak az eléréséről szól, ez a bölcsesség megjelenésének kezdeti oka és végső célja.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.