Dr. Michael Laitman

A Teremtő nagyságának feltárása

Kérdés:

Mit kell tennem, ha a „szív megkeményedését” tapasztalom?

Válaszom:

Különleges érzelmek nélkül, próbáld meg letisztítani ezt az állapotot: Ki teszi ezt és miért, és hogyan irányít téged és hogyan szervezi a környezetedet? Ne bukj el; próbálj meg a helyzet ura lenni, hogy megteremtsd a kapcsolódási pontot a Teremtővel. Szintén a Teremtő mondja neked, „menjünk a Fáraóhoz, mert megkeményítettem a szívét” ekkor kívánni tudunk tőle. Most pontosan az a pillanat van, amikor segítségre van szükséged a Teremtőtől. Végül is, ezért vitt a Fáraó elé téged.

A Teremtő nem fog neked akkor válaszolni, amikor egy olyan állapotban érzed magad, hogy jól vagy és minden meg van világítva körülötted. Nem kapsz semmit ilyen állapotokban. Végül is, ilyen állapotokban nincs Rá szükséged. Megköszönheted a Teremtőnek a kedvességét, de ez csak tiszta egoizmus.

Mikor fog meghallani téged a Teremtő? Különösen a rossz állapotokban (könnyek kapuja, Shaar Hadmaot). Egyébként jelenleg mért létezik Ő és miért vitt téged ilyen állapotba? Csak ilyen állapotban van rá igazán szükséged! Ezeket azért adták neked, hogy megragadd a Teremtő kezét. Kicsi vagy és mellette állsz és azt mondod, „Megkeményítetted a szívét? Most segíts nekem! Félek! Nem akarom ezt! Nem tudom, mit kell tennem! Szánj meg engem!”

És mit mond a Teremtő? Azt mondja, „Megkeményítettem a szívét, mert fel szeretnék tárulni neked. Szeretném látni a nagyságomat. Nagy leszek a Fáraón keresztül!” A Teremtő nagy lehet a szemedben olyan feltételek mellett, hogy félsz az egódtól, a Fáraótól. Nem tudod mihez kezdj ezzel és ez leigáz téged. Ekkor, ha a Teremtő meg tud menteni téged ebből az állapotból, elismered és értékeled majd az erejét és nagyságát. Ezen a módon megtanuljuk, kicsoda is a Teremtő.

A Fáraó megadja nekünk a Teremtő nagyságának és erejének a mértékét. Például a Fáraó 10 kiló súllyal nyom téged, és a Teremtő felszabadít ebből az állapotból. Ekkor a Teremtő erejét 10 kilónak értékeled a Fáraó ellenében. Végül is a Teremtő a Fény és nincs formája. A vágyad (Kli) adja meg a formáját. Így jutsz előre. Ennélfogva csak az ilyen állapotok pozitívak.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.