Dr. Michael Laitman

Hangolj be a spirituális hálózatba

Kérdés:

Én már részt vettem egy virtuális Kabbala Kongresszuson és éreztem az egységet Miért kell elhagynom a lakóhelyem kényelmét és a nappalim foteljét,és miért kell személyes erőfeszítéseket tennem, hogy a Világ Zohár Konvencióját meglátogassam, ami New Yorkban lesz május elején?

Válaszom:

Lehetetlen másokkal egyesülni, ha „nem kelsz fel a fotelodbólMi nem a virtuális világban élünk, hanem a materiálisban. Ezért ha egy személy látogatja fizikai összejövetelünket, megérti, hogy ez mennyire szükséges az előrehaladásunkhoz. A személy, aki sohasem hagyta el a számítógépének képernyőjét, el nem tudja képzelni, mit jelent egyesülni más emberekkel.

Van egy szabály a Kabbala tudományában, a spirituális gyökérnek érintenie kell a materiális elágazást.  Ezért fel kell építenünk a kapcsolatot egymás között, mind a virtuális, mind a a materiális formában. Ezt a mi világunk kívánja meg. Ezért, ha egy személy nem látogat meg soha egyetlen kongresszust sem, akkor ő nem igazi résztvevő. Úgy tűnik neki, mintha együtt lenne másokkal, miközben csak a számítógép képernyője előtt üldögél, de valójában ez egy illúzió

Egyszer egy héten tartunk virtuális összejövetelt a barátok között, és minden fél évben tartunk egy élő összejövetelt, ahol találkozunk a barátainkkal valamelyik kontinensen. Az embereknek  határozottan részt kell venniük ezeken a  Konvenciókon.

Egy személy nem tud előrehaladni ha nem vesz részt ezeken a  Kongresszusokon, és nem kap egy benyomást róluk (Reshimot) A Konvenció az a hely, ahol az egység a többiekkel kiderül, és ez a kapcsolat megmarad.  Ez olyan, mintha bedugnának egy elektromos csatlakozóba, és bedugva  maradnánk.

Ezt mi nem magunk csináljuk. Nagy tanítómestereink gyakorolták ezt évszázadokon keresztül, és ha el akarjuk érni ugyanazt a dolgot, mint ők, követnünk kell a példájukat.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.