Dr. Michael Laitman

Ragadd meg a Teremtő kezét!

Kérdés:

A húsvéti szünet vége óta szörnyen érzem magam a gonoszságom feltárása miatt. Mit kezdjek ezzel? Mit kellene tennem?

Válaszom:

Meg kell ismerkednünk a természetünkkel. Egy illető nagyon sokat dolgozott a szünet alatt; erőfeszítést tett, hogy feltárja a Teremtőt magán belül, hogy kijöjjön az egoizmusból, és most egy nagyobb egoizmus sötétsége tárult fel benne. EZ azt okozza, hogy gyengének érzi magát, fáradt, és nem érdekli a Felső Világ… Mit kellene tennie?

Örülnie kellene a ténynek, hogy egy kicsit több gonosz tárult fel a számára és hogy lehetősége van rá, hogy „összeszorítsa a fogait” és a csoporthoz, a tanulmányokhoz és a Teremtőhöz forduljon. A lehetőség éppen most a legnagyobb, amikor nincs ereje, nincs vágya, nincs olyan hangulatban, amikor a szemei lecsukódnak, az agya nem dolgozik, és az érzelmei ködösek.   Ez csodálatos! Ez pontosan olyasféle állapot, amit a „Teremtő munkásának” meg kell tapasztalnia, mivel csak akkor kérhetünk könyörületet, erőt Felülről.

Ez nem jelenti, hogy sírjunk és mentségeket hozzunk fel a Teremtő előtt, hogy könyörüljön rajtad. Valójában ez nem segít. Egy olyan rendszerben vagyunk, ahol minden pontosan ki van mérve, és érzéseket kapunk, gondolatokat, erőt, gyengeséget, ami fontos nekünk bármelyik adott állapotban.

Most mindet össze kell gyűjtenünk eggyé, és felismerni, hogy ez a szív megkeményedése, amiről írtak „megkeményítettem a szívemet”. A Teremtő megfogta a kezemet, és a Fáraóhoz vezetett (ami a szívem) és megmutatja, hogy mennyire megkeményítette.

Most az enyém a választás: Mózessel leszek (a szívben található ponttal), vagy a Fáraóval (a szívvel)? Ha felnyögsz és sóhajtozol, hogy „fáradt vagyok, nem tudom folytatni, beteg vagyok mindentől…” ez azt jelenti, hogy a Fáraó hatása alatt vagy, és a rabszolgája vagy.

Viszont ha megragadod a Teremtő kezét (mivel felajánlotta: menjünk a Fáraóhoz! azaz a Teremtő van közel hozzád, és pusztán fel kell ismerned), akkor erőd lesz hozzá, hogy szembefordulj a Fáraóval.

Próbáld meg megragadni a Teremtőt! Próbáld meg és hirtelen meglátod, hogy mennyire közel is van ő hozzád. Végül is írva van „A Teremtő az összetört szívek mellett van”.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,820 seconds.