Dr. Michael Laitman

Segítség önmagad ellen

Kérdés:

A Zohár leckék alatt mindig háborúban találom magamat önmagammal. Mit tehetek, hogy fenntartsam a helyes szándékot?

Válaszom:

Ez a kezdők természetes állapota. Próbáld arra használni az időt az órán, hogy felismerd a szenvedésed okát. Ki az benned, aki szenved? Ez a tested, az egoista vágyad az, ami ellenáll. Van egy tested, az ego, és a szívben található pont, ami a Teremtőre vágyik. Az állapotodat az ego szemszögéből vizsgálod, vagy a szívben található pontból? Ha egy vagy a szívben található pontoddal, akkor a Zohár rád ragyog, de ez a Fény ellentétes az egóddal. Idegennek tűnik neked, mint egy ember, aki ellened beszél.

Képzeld el magadat, hogy előtted ül a feleséged, és ő kritizál téged, és azt mondja, hogy valami nincs rendben veled, és te figyelsz és egyetértesz a kritikájával, felismerve, hogy korrigálnod kell magadat. A korrigálatlan egód ellenáll és nem akar figyelni, de azt mondod magadnak:”nem én vagyok az, aki nem akar figyelni, hanem az ego az, amit a Teremtő előre megfontolt szándékkal  teremtett bennem. Viszont én figyelni akarok és szeretni őt, mert rávilágít a valódi hibáimra, amik korrekciót igényelnek.”

Képzeld el ezt a jelenetet magadban a legkisebb részletig, ameddig fel nem ismered, hogy tényleg le kell ülnöd, és megpróbálnod ragaszkodni a Zohár minden egyes szavához. Nem szereted, amit hallasz? Ez csodálatos! Nem érdekel ennek a feltárása? Abszolút! A Zohár felnyitja a szemeidet az egész igazságra, és ezzel feldühít téged és ez nagyszerű. Pontosan ezt kell tennie. Így gyakorol rád hatást a Fény, azzal hogy megmutatja, mennyire nem vagy kijavítva. Pontosan ekkor tudunk ennek örülni, és vágyódni ahhoz, hogy ragaszkodjunk hozzá.

Most két pontod van: a korrigálatlan Malhut és a szikra ami benned van, hogy összekapcsolódj a Fénnyel. Menj a Fénnyel a korrigálatlan Malhut ellenében, és ekkor az Zohár már nem fog többé irritálni téged. Elkezdesz önmagadon dolgozni azzal, ami felébred benned.

Gyakorold ezt egy kicsit a feleségeddel és ekkor a Zohárral való munka nem fog olyan nehéznek tűnni.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.