Dr. Michael Laitman

Követni a Teremtő példáját

Minden adott pillanatban különféle állapotokat kapunk (vágyakat és gondolatokat) Fentről. Minden időben, keresnünk kell az utakat, hogy harmóniában tartsuk fent magunkat a természettel, a Teremtő feltárulásával, hogy feltárjuk az adakozást önmagunkban. Ezen a módon neveljük önmagunkat.

Ez pontosan annak olyan, ahogy a gyermekek felnőnek a mi világunkban. Egy gyerek folyamatosan keresi a módokat, hogy tanuljon a világról. Egy gyerek tulajdonságokat keres és kapcsolatokat, hogyan tud viszonyulni a világhoz, és hogyan tud részt venni benne.

Ugyanezt kell tennünk a vágyakkal és gondolatokkal, amik bennünk vannak. Meg kell értenünk, milyen erők gyakorolnak ránk hatást, hogyan reagáljunk rájuk megfelelően, és hogyan tárjuk fel a Forrásukat. A Forrás az arra való vágyódásban történik, hogy azonosítsuk mindenben a világon, ahogyan „nincsen más rajta kívül” és Ő jó, aki jót tesz.

Mint a mi világunkban, ahol egy gyerek nem tud felnőni, ha nem követi egy felnőtt példáját, nem tudunk felnőni a spirituális világban, ha nincs egy Tanárunk, a Teremtő. Ez a keresés minden pillanatban folytatódik, ahogyan megtanuljuk az adományozás erejét Őtőle.

Próbálunk példát mutatni a gyermekeinkből, hogy másolni tudjanak minket; a Teremtő ugyanígy tesz a számunkra (bennünk) a spirituális világban. Példákat mutat nekünk, hogyan érjük el az adományozást a Lismát, az egoizmusból (Lo Lisma). Ennélfogva meg kell vizsgálnunk az ő példáit és hasonlónak kell lennünk hozzájuk, hogy a mindig a hit az értelem fölé emelésén keresztül emeljük magunkat.

Új, magasabb elmét kell elnyernünk, az adományozás új tulajdonságát, hogy képesek legünk megérteni Őt. Ekkor minden pillanatban meglátjuk, hogy adományozásra tanítanak minket. Más szavakkal példát kapok Tőle, hogy hogyan kell korrigálnom magamat, és ezeken keresztül hogyan emelkedjek az egyik fokozatról a következőre.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,157 seconds.