Dr. Michael Laitman

A felső világ színházi álarca

Kérdés:

A tökéletesség mindig a Felső Egytől árad ki; az alacsonyabb szerepe az, hogy kitalálja a magatartását a tökéletesség felé. A Zohár azt mondja: „Minden ami Fent történik, tökéletes. Minden, akár egy csoda, akár egy bíráskodás, egyetlen egységben van, és egy helyen történik. Nem oszlik kétfelé, ahol az egyik fél egy csoda, és másik egy bíráskodás.” Miért van ez így?

Válaszom:

Amikor egy gyerekkel játszunk, többféle képet használunk, hogy ő meg tudjon különböző állapotokat és kapcsolatokat különböztetni magán belül, és erre reagálni tudjon és ezáltal növekedni.

Mindig változásokon megyünk ár. Az előrelépésünk a Felső tulajdonságok felfogására alapul, amik ne mindig élvezettel telik. Valójában azzal, hogy kellemetlen érzéseket ad nekünk, a Felső Egy arra sarkall minket, hogy növekedjünk. Ahogyan Baál HaSzulám írja a szolgáról való történetében, a Teremtő egy felkelő, rabló, vagy gyilkos formáját ölti.

Mi a célja a világok rendszerének? Úgy működik, mint egy mindenkori tanító. Ez egy olyan rendszer, ami megszűri, és elrejti a végtelen, jóindulatú és tökéletes Fényt előlünk. Ahogyan a világokon (szűrőkön) keresztül leérkezik hozzánk, a Fény tanít minket.

Mi mindig szembe nézünk (vele ellentétesen) ezzel a rendszerrel, mégis mindenkor, a legjobb módon  van ránk hatással. Pontosan azt adja meg nekünk, amire szükségünk van  minden adott pillanatban. A mi munkánk az, hogy megtaláljuk magunkban a helyes reakciót erre. Ha a reakciónk helyes, a rendszer bátorít minket: „Jó neked Megkapod a következő hatást!” Ha a következő reakciónk is megfelelő, a rendszer ismét bátorít minket: „Csodálatos! Most megkapod a következőt!” Így lépünk előre.

Számunkra úgy tűnik, hogy a Teremtő folyamatosan megváltoztatja a magatartását, és azt akarja, hogy különféle szemszögekből lássuk őt: néha a jószándékú oldalát mutatja felénk és néha a „gonosz” oldalát látjuk. Ugyanolyan ez, mint a színházi álarcok, amik nevető és síró arcból állnak.

Így viszonyul a Felső Egy folyamatosan az alsókhoz, hogy megemelje őket; így kezel minket a világok rendszere.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.