Dr. Michael Laitman

Fedezd fel a száműzetés és a megváltás valódi jelentését

Mi az egyiptomi száműzetés? Ez a magad iránti szeretet kinyilatkozása. Ennek megfelelően a kivonulás  Egyiptomból az az, amikor képes vagy szeretetet érezni felebarátod iránt az első alkalommal.

Csak akkor tudok „kijönni Egyiptomból”,  ha valóban meg kivánom szerezni mások szeretetét. Mint Baal HaSulam írja  “Yehudaért,” című cikkében, az eljövendő megváltás lényegével tisztában kell lenni, míg közben a száműzetés még tart. Meg kell értened, hogy mi az amire vágysz. Mit értesz száműzetés alatt? Honnan menekültél?

Ha látod, hogy a száműzetés azt jelenti,  hogy rabul ejt az önimádat, és a megváltás az, amikor megszerzed mások szeretetét, a képességet, hogy egyesülj, és a magában álló lelked legyen az út, ami Adam összetörése előtt volt, hogy felfedd a Teremtőt az egységen belül, hogy valójában érezd a száműzetést, és felkészülj a megváltásra. És akkor az megérkezik hozzád.

Ha felkészültél vágyaidra, akkor az Újraformáló Fény eljön hozzád, és kivezet az egoizmusból. Minden az egoizmusból a szabadságra való kijöveteledre vonatkozó vágyaidtól függ, Ez a száműzetés célja, és ez az, amiért nem készültünk fel a megváltásra, – mert az csak ebből áll. Spiritualitás az adakozás. Ha vágyunk rá, ez azt jelenti, hogy  készek vagyunk megszabadulni.

Mostanság mi meghosszabbítjuk száműzetésünket, mert nem tekintjük száműzetésnek és rabszolgaságnak. Jól érezzük magunkat benne. Csak több pénzt, több hatalmat, és a beteljesülés más forrásait akarjuk. Azt akarjuk, hogy egyedül hagyjanak, és ne beszéljenek nekünk a felebarát iránti szeretetről. Nem akarjuk ezt a szeretetet!

A pokol,  az adakozára való képtelenség  A menny és a pokol nagyon különböznek az emberek megítélése szemszögéből. Az emberek egyiket sem akarják, és egyikben sem érzik jól magukat. Ez azt jelenti, hogy egy személy sem nem bűnös, sem nem tisztességes, egyszerűen csak egy állati lény, aki nincs száműzetésben.

Egy személy, aki bűnös, tudja, hogy ő egoista, és az a vágya, hogy tisztességes, hogy adakozó legyen. Ezért hívjuk a  nem korrigált állapoto t „pokolnak”. Az , aki tisztességes, elérte az adakozás és szeretet tulajdonságát, és úgy érzi, hogy a mennyben van.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,647 seconds.