Dr. Michael Laitman

eng_t_rav_zohar-la-am-shmot_2010-04-14_lesson_bb_n7

A Kabbala olyan szavakat használ, amik ismerősek nekünk, és anyagi értelemben és a spirituálisban is magyarázhatóak. Amikor valaki csak kezdi tanulni a Kabbala tudományát, mindent amiről beszél az evilág képein keresztül képzel el. Később gondolni kezdi, hogy a Kabbala a spiritualitásról beszél, de olyan formában, ahogy elképzeli azt. Valójában amit elképzel, az nem spiritualitás, hanem a saját fantáziái arról. Így valaki többféle képet képzel el.

Nem könnyű egy embernek váltania a spirituális felfogásba, mivel azt csak olyan tulajdonságokon keresztül lehet érezni, amiknek nincs ideje, mozgása, vagy tere. Egy személy képtelen ezt azonnal ebben a formában elképzelni, és ennélfogva ő többféle képet elképzel. Így vált egyik képernyőről a másikra, mint egy számítógépben, ameddig végül nem korrigálja a felfogását. Mégis a szótár és a kifejezések ugyanazok maradnak. Változó képernyők ezrei állnak a rendelkezésemre, mint a „Windowsban”, amiket ugyanezekkel a szavakkal írnak le. Viszont a kép mindig változik. Először minden kifejezést az anyagi értelmében képzelsz el, és fokozatosan elkezded egyre spirituálisabban elképzelni. Ahelyett, hogy kezeket, lábakat, vagy jobb oldali és baloldali ölelést Rost (fej), és Toh-t (törzset) képzelnél el, elkezded a tulajdonságokat elképzelni, amiknek nincs anyagi formája.

Még az anyagi világban is, a kvantumfizika feltárta, hogy nincs „szilárd” részecske, mint elektron, proton, vagy myon. Minden összefolyik, mint valamiféle eltűnő elektronfelhő, ami közelebb van a tulajdonságok elképzeléséhez. Mindazonáltal, a nevek ugyanazok maradnak, mert nincs más hely, hogy neveket szerezzünk a mi világunkon túl.

De miért kell olyan pedánsnak lenni, és egyetlen szót sem kicserélni? Ez azért van, mert a szó az anyagi ág, ami a megemelt spirituális gyökérre mutat. Ha megváltoztatjuk a szavakat, akkor összezavarjuk a kapcsolatot a gyökerek és ágak között. Ekkor már nem lesz tudomány. Képzeld el, hogy vegyészek vagyunk, akik véletlenszerűen megváltoztatják az anyagok nevét és aztán elkezdik őket a képlet alapján összekeverni, hogy kémiai reakciót kapjunk. Így teljesen különböző anyagok keletkeznek.

Ezért tartjuk meg mindig ugyanazt a nyelvezetet, de folyamatosan megpróbáljuk javítani a felfogásunkat róla, egy előrehaladottabb, igazabb spirituális cél felé haladva.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,657 seconds.