Dr. Michael Laitman

Miért menekültünk Egyiptomból?

Kérdés:

Nem értem miért volt az Egyiptomból való kivonulás olyan sürgős? Csak húsz percig tart, amíg a kenyér megkel. Nem tudtak eddig várni? Miért kellett annyira rohanniuk?

Válaszom:

A rohanás azt jelenti, hogy a következő állapot azonnal feltárul, ahelyett, hogy ez fokozatosan történne.  Nem láthatom előre és nem várhatok rá. Nem használhatom fel jelen állapotomat, hogy kitaláljam, mi fog történni a következő percben. Ezt hívjuk  rohanásnak vagy sietésnek.

Az Egyiptomból való kivonulás hasonló a születéshez.  Ez egy külső erő erényével alakul ki. Az alsó dolgok nem határoznak meg semmit. Erőfeszítéseket tesznek, tanulmányoznak, kivitelezik a Kabbala tanácsait a Kabbala terjesztésére vonatkozóan, és a barátainkkal való egyesülésre vonatkozóan, és aztán illúzió nélkül növekszenek a  Felső Világ megnyilvánulásának elérésére vonatkozóan.

Írva van, hogy a megváltás és a szabadság hirtelen jön, amikor te egyáltalán nem számítasz rá. (Ein Ben David Ba Ele Be Eseh Daat). Ez akkor történik, amikor az emberek egyáltalán nem készültek fel rá, egy teljesen illúzió nélküli generációban, amikor az ember feladja és széttárja a kezeit

Az Egyiptomból való kivonulás az a GAR de Hochma Fényének kinyilatkozása, Ahhoz, hogy kijöhessünk Egyiptomból, a léleknek át kell ugornia Katnut Aleph (az első kis állapot) akadályát, hogy eljusson a Gadlut Bet -re(a második nagy állapot)  Keresztül kell jutnia Katnut Aleph, Gadlut Aleph, Katnut Bet, és Gadlut Bet szintjein Ezt rohanásnak hívjuk. Te kívülre kerülsz az állapotodon, és akkor egy új világot látsz.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.