Dr. Michael Laitman

A gyeremekek a spirituális jelentést természetesen fogjál fel

Kérdés:

Lehetséges – e elmagyarázni a gyerekeknek a Tórában lévő szavak és történetek spirituális jelentését?

Válaszom:

A gyerekek felkészültebbek erre, mint a felnőttek. Ők fejlesztik érzéseiket és érzéküket. Nincs az a problémájuk, hogy a nyelvet más terminológiával kapják, miután most először hallják a szavakat.

Mutathatsz egy poharat a gyereknek és azt mondod, „ez egy pohár”. De ugyanakkor el is magyarázhatod, hogy a pohár az bizonyos vágyak kifejezője magában. A gyerek felfogja ezt a megjelölést, mert neki még nincs semmi meghatározása a világról.  Vagy mondhatod azt is, hogy a pohár az egy edény, ami üvegből készült, amit mi megtöltünk, és ez az ember belső  edénye is, amit ő meg akar tölteni.  Egy gyerek ezt az egészet természetesnek fogja fel, nem zavarodik meg tőle.

Et azért van, mert a gyerek percepciója nem duális, mint a felnőtteké. A gyerekek ugyanúgy fejlődnek a világunkban, mint ahogy nekünk kell a  spirituális világban fejlődni.  Ez ugyanaz az ösvény, ugyanaz az út.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,892 seconds.