Dr. Michael Laitman

A Könyv rólad

Kérdés:

Mennyire másképp befolyásol minket a Zohár, mint más könyvek?

Válasz:

Más művek nyíltabban befolyásolnak minket, és hatnak a mi materiális érzéseinkre és gondolatainkra. És amikor olvassuk őket, el tudjuk azt is képzelni, hogy egy hasonló állapotban vagyunk.  Például, a Shamati könyve megcélozza az érzelmeinket és érzéseinket,  amíg Baal HaSulam más cikkei az eszünkhöz szólnak.

Ezzel szemben, a Zohár nem célozza meg külső, korporeális eszünket és érzéseinket; fel kell fedeznünk a belső jelentését, ami benne van.  Tehát fel kell fedeznünk hogy ez a könyv mint mutat rá a lelkünkben lévő tulajdonságokra és belső érzésekre.  Amíg egy személy képes arra, hogy ezt tegye, úgy érzi, hogy nincs kapcsolatban ezzel a könyvvel, és ez tőle teljesen függetlenül létezik.

A Kabbalista könyvek, és különösen a Zohár könyve nagyon személyesek és intimek. Ha beléjük hatolsz, akkor feltárul a lelked neked. Elkezded azt érezni, hogy ez a könyv alaposabban ismer téged, mint ahogy te ismered magadat, a könyv az igazi valódról beszél. Egyre jobban kinyit téged, és megmagyarázza milyen vagy belül.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,133 seconds.