Dr. Michael Laitman

A kivonulás a Teremtő műve

A Zohár „Shemot (kivonulás),” fejezetében az 59-es rész: A Teremtő sosem hagyta el Izraelt a kivonulásban, mielőtt megmutatta nekik az Istenségét.
Ez még jobban így van Jákobbal, aki amikor lement a kivonulásba, a Teremtő  és az Ő Istenisége és a felső szentek és a Merkavot, mind lejött Jákobbal… Így cselekedett a Teremtő az összes kivonuláskor…

Mit jelent az, hogy az „Istenség lement a kivonulásba, Izrael nemzetével?” Arra gondolunk, hogy ott létezik valami, amiben a Teremtő nem vesz részt. Viszont az egyetlen egy Erő, ami cselekszik az egész teremtésben és bennünk, az a Teremtő vagy a Fény.

A száműzetés a teremtmény egy különleges állapota (a vágyé, amit Ő teremtett), amit a Fény szánt szándékkal teremt meg, azért, hogy lesüllyessze és eltávolítsa a teremtményt Önmagától, hogy egy vágyat teremtsen benne. A Fény nagyon pontosan leméri a száműzetés minden egyes állapotét, minden problémát, ürességet, és balszerencsét, ami feltárul és az öröm megszerzésének vágyát. A Fény vagy a Teremtő hátsó oldala vesz részt a kivonulásban, ahogyan írva van, „menj a Fáraóhoz, mert megkeményítettem a szívét (Kivonulás 10:1)” (A Teremtő a nagy árvízbe is öltözött és így tovább.)

„Nincsen más Rajta kívül”. A száműzetés a Teremtő egy formája, a Fény ellentétes vagy kifordított hatása. Ez a hatás pontosan le van mérv az összes tulajdonságban, a lélek mindegyik része felé, és minden kapcsolatukban közöttük.

Ennélfogva a Teremtő, a Fény biztosan együtt létezik az emberekkel a száműzetésben, folyamatosan hatást gyakorolva és támogatva minket. Maga teremti meg ezt a száműzetést, a fordított, árnyékos oldalával, ahogyan Dávid király írta „Körülveszel engem elöl és hátul (Fénnyel és sötétséggel) (Zsoltárok 139:5)”.

Amikor a Fénynek nem kell már a visszafordított oldalról cselekednie, ami a sötétségen keresztül történik, amikor a Teremtő felkavarja és felveri a vágyat (Kli) egy megfelelő mértékig, és ez valójában a Fény vagy az adakozás első oldalára vágyódik, és ekkor előhúzza a Klit a száműzetésből a felszabadulásba. Viszont a Fény az egyetlen cselekvő erő, ami hatást gyakorol ránk a hátsó vagy az első résszel. Ennélfogva a száműzetés Ő maga, ahogyan felkészít minket a felszabadulásra.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,667 seconds.