Dr. Michael Laitman

A Kabbala nem üres ígéretek halmaza

A Kabbala tudománya visszautasítja a halál koncepcióját, ezáltal feltárva az egyetlen eszközt,  amit végre tudunk hajtani. Más mindenben a természettől függünk,  és önkéntelenül cselekszünk  Egész életünket azzal töltjük, hogy ignoráljuk a halált, és azzal ámítjuk magunkat, hogy elkerüljük az igazságot. Ez egy játék, amit játszunk, hajtjuk a pénzt, tiszteletet és hatalmat, egy elképzelt valóságon belül.

Mit teszünk a Kabbala segítségével? A Kabbala szolgáltat egy megoldást erre az emberi alapdilemmára, elmagyarázva, hogyan érhetjük el az örök életet itt és most.  Megmutatja nekünk, hogyan megyünk át fokozatosan egy további dimenzióba, anélkül, hogy elhagynánk ezt az életet,  tény, hogy teljesen integrálódunk bele..

Ez a „halál angyalától való megszabadulást jelenti”, ahogy ez a Tórában le van írva, mint a kőtáblákba vésett szerződés. A Tóra ajánlja: „letettem előtted az életet és halált, áldást és szitkot,. Ezért válaszd az életet … (Deuteronomy 30:19).”

De ez az alkalom rejtve volt, és az emberek megtanulták, hogyan háborgassák magukat.. Ezért a Kabbala terjesztésének magában kell foglalnia a választás magyarázatát.. Más szóval, a Kabbala nemcsak egy jó élet elérésében segít  a földön, hanem segít, hogy elérjük az örökké tartó létezést. Amikor ezt tömegek fogják érzékelni, soha többé nem fogják elrejteni a halál ideáját.

A spirituális fejlődés bebizonyította, hogy egy ember csak a bevezető tanulása után  kezd szert tenni a létrehozásra (sejtelem), ami elviszi őt  a Felső Fény befolyásába. És akkor megvan az esélye, hogy érezze az örökkévalóágot, addig a mértékig, amíg az ember a Teremtő tulajdonához közelebb kerül (adakozás Hafetz Hesed). Ha így teszünk az ember belép az örökkévalóba, és már jelen van az élet végtelen folyamatában. Ez a lehetőség mindenki számára nyitva van.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.