Dr. Michael Laitman

A spirituális események testet öltenek a mi világunkban

Kérdés:

Az egész nemzet spirituális elérésben volt azt első és a második templom alatt. Miért volt lehetetlen a templomok lerombolásán csak a spiritualitásban végigmenni és elérni a Harmadik templomot a rombolás anyagi testet öltése nélkül.

Válaszom:

A lelkek minden alászállása és emelkedése tükröződik az alacsonyabb, anyagi szinten – a mi világunkon.  A korrekció végéig, emelkedéseknek és alászállásoknak kell megtörténnie a megszerzésvágy összes szintjén, a teljes mélységen keresztül, a mi anyagi világunkban végződve.

Ennélfogva nem menekülhetünk meg azoktól az eseményektől, amik ebben a világban történnek, azaz az egoista vágyunkban, amit „evilágnak” érzünk. A kisebb-nagyobb sikereink a spirituális világban, a kapcsolatunk a Teremtővel, mindig érződik az eseményeken keresztül, amik ebben a világban történnek.

Lehetetlen elválasztani a történéseket a spirituális és anyagi világban, mert azok ugyanazok. Egy megszerzésvágy, az Aviut (durvaságok) különféle rétegeivel fedi le a mélységet  ebből a világból a Végtelen Világig.

Egy ember, aki a spirituális létra alján van, megemeli a MAN-t a Végtelen Világig. Ekkor meghatározza a Fényt, ami a legnagyobb szintről száll alá az öröm megszerzése vágyának rétegein keresztül (világok), a létrafokáig és még lejjebb. Amikor az ember valahol a spirituális létra közepén található, a vágya Aviutja teljesen alatta van, a MAN-jába foglalva. Ekkor a Fény, ami válaszként jön az imára, keresztülmegy a személyen és lejjebb terjed egészen a végéig. Ezért minden ember hatást gyakorol a Végtelen Világ Malhutjának vastagságára.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.