Dr. Michael Laitman

Az egész világot azért teremtették, hogy nekem segítsen

Kérdés:

Mit kellene tennem ha a lecke után képtelen lennék a spiritualitásra fókuszálni napközben?

Válaszom:

Minden ember különböző időszakaszokon meg keresztül. Van idő, amikor szeretnénk órákig Kabbalát tanulni és nem tudunk betelni vele. Máskor távolabb tartjuk magunkat és leállunk az afelé való törekvéssel.

Viszont hosszú távon megláthatjuk, hogy minden a legjobb módon van szervezve, mindannyiunk számára, és ha a szabad időnket helyesen használjuk fel, a Teremtő több órát intéz majd annak megvalósítására, amit tanulunk. Mindenféle problémára számíthatunk: akadályokra a munkánk során, problémákra a főnökkel, nem szimpatikus környezetre, és a saját gondolataink és vágyaink akadályaira. Mégis azt érezzük, hogy ezeknek a problémáknak az ellenére, össze kell kapcsolódnunk a spiritualitással.

Mikor az óra véget ér, vissza kell térnünk a „nagy világba”, ami kitörli a benyomásokat, amink a spiritualitásból származik és összezavar minket, de vannak hatásosabb körülményei is az előrelépésünknek. Meg kell próbálnunk a spirituális világra hangolódni és észben tartani, hogy mi ezeknek a problémáknak a forrása, és miért küldték nekünk. Ugyanígy, emlékeznünk kell rá, hogy mivel kell egyesülnünk, és miért, ez azt jelenti, hogy „Nincsen más Rajta kívül, aki Jó és jót cselekszik”.  Folyamatosan éreznünk kell a belső kapcsolatunkat a Teremtővel, mintha olyasvalakivel tartanánk a kapcsolatot, akit szeretünk és kedvelünk.

Próbáljuk meg fenntartani ezt az állapotot napközben. Elkezded érezni majd, hogy azok a szerencsétlen feltételeket a Teremtő adta neked, egy képzeletbeli világon keresztül, ami esélyt ad neked keresni a kapcsolatot Ővele, a zűrökön és az illúziókon keresztül, amit kapsz.

Meglátod, hogy a világ „fel van találva”, és ez csak egy külső héj; észlelni fogod, hogy a problémáid egyszerűen azokból az alakzatokból állnak, amik a vágyaidból származnak mindenkor. Ezek a vágyak azok, amit a Teremtőköz kell „kapcsolnod”; ha ezt megteszed, felveszik a spirituális formájukat.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 1,486 seconds.