Dr. Michael Laitman

Élet adása, halál kapása

A Teremtő a teremtményt az öröm kapásából teremtette. De adományozást kell csepegtetni bele, így a Teremtő létezni tudna és fejlődni. A kapáshoz adva, a teremtménynek szintén adományoznia kell, mivel az élete ereje két részből áll: fogyasztásból és adásból.

Az élet összegzi és tisztázza, hogy mi a rossz és a jó számodra, hogy visszautasítsa a rosszat és vonzza a jót. Minden élő teremtmény – a növényi, állati ás spirituális vagy beszélő szint – ugyanígy cselekszik, a szintjének és fokozatának megfelelően.

Hogv felélénkítse a teremtményt, az adományozás vágyát minden részéhez hozzá kell, hogy legyen adva, kivéve a kiinduló anyagához, a vágyhoz, hogy örömöt kapjunk. Egyébként halott, élettelen por lenne. Ahhoz, hogy kiemelje a porból az élő teremtményt egy Fényszikra, az adományozás tulajdonsága bele kell, hogy folyjon a megszerzésvágyba.

A megszerzési és adományozási tulajdonságok összekeveredése a teremtmény minden „atomjában” megtörténik a lélek törésének folyamatának során. Az edények összetöréséig, és az első megszorításban (Cimcum Alefben), a Malhut megszerzi a Fényt, mert a Teremtő ilyen erőt ad neki, és nem azért, mert ő maga megszerzi.

Csak az Acilut világának kezdetéig, és onnan a Malhut keveredik a Binával és elkezd cselekedni, egységre akart lépni a Binával, hogy hozzá emelkedjen és hasonlóvá váljon hozzá. Ez a teremtmény munkája. Eddig a pillanatig minden Fentről érkező erők hatására történik.

Ebből az okból kifolyólag, a megszerzésvágy csak akkor tud adományozni, amikor az edények (vágyak) összetörése megtörténik, ahol az adományozás szikrái behatolnak az öröm megszerzésének vágyába. Ekkor feltárul, mennyire ellentétes a Fénnyel. Az edények összetörése valójában a teremtmény valódi természetének feltárulása, a vágyé, hogy élvezetet kapjon, a Fénnyel való kapcsolatában.

Feltárul az ellentétességük, az egoista vágyak  olyan tulajdonsága, hogy csak magát érezze és csak önmagáról gondoskodjon. Így tesz az adományozás és szeretet Fénye is. Ekkor a teremtmény felismeri az ellentétességét a Teremtővel és hogy ő milyenné akar válni. Magára vonja a Fényt Felülről, hogy hasonló legyen a Teremtőhöz. Így a teremtmény munkája elkezdődik.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,648 seconds.