Dr. Michael Laitman

Minden embernek a Teremtés írójává kell válnia

A feltárulás mindig személyes; nem lehet mástól megkapni. Más csak azt tudja megtanítani, hogyan olvass. De kell lennie valakinek, aki megtanít minket olvasni, mivel az olvasás és az írás az emberi szinthez kapcsolódik, ahol mi, akik elkezdünk olvasni az állati szinten vagyunk. Így szükségünk van valakire aki az emberi szinten van, hogy erre a szintre segítsen minket és megtanítson olvasni és írni.

A könyv tele van teremtéssel, az kiinduló tervtől minden úton a végső cselekedet felé. Viszont azért, hogy feltárjuk azt, egy embernek végig kell mennie a történeten és a szívére kell írnia (ahogyan a vers mondja, „írd az egész Tórát a szívedbe”). Így készítjük fel a spirituális edényeinket.

Amikor valaki a Tórát olvassam tanul a Felső Egytől, és amikor az ember rögzíti azt, egyenlővé válik Vele és elkezdi megérteni Őt. Így emelkedik a Teremtés tervének a szintjére, a könyv végére.

A könyv a teremtés terve, amit végül elérünk. A történet az, amit olvasunk és rögzítünk bennünk, megváltoztatva a vágyainkat, és betűket építve belőlük. Így mi válunk az írókká, és feltárjuk az Írót. Másolatot készítünk a könyvről, és ebben van az összes munkánk.

Az író nem találja ki a könyvet a saját elméjével. Egy elkészült könyvvel áll szemben a mennyekből, és csak átírja azt. Nem a saját elméjével dolgozik; nem is tudja, hogyan olvasson, vagy írjon. Először tanulni kell. Ha megtanulunk írni és olvasni, é s képesek leszünk átírni a teremtést magunkra, a Teremtő példáját követve, akkor megkapjuk az „író” címet.

A Teremtő nem az író, mivel Ő nem írt semmit. Ő aktualizált mindent valaki gondolataiban. De feltárjuk az Ő tervét a korrigálatlan vágyainkon belül, és ezért számunkra az Ő gondolata könyvre, íróra és történetre oszlik. Ha megtanulok olvasni, akkor az Ő gondolata elkezd feltárulni az anyagomon belül és kiolvasom magamból olyan fokig, amiben egy vagyok vele. És ekkor átírom magamra.

A teremtés terve a jobb vonal és az anyagom a bal vonal. Én vagyok a középső vonal, ami átírja ezt a gondolatot a bal vonalamra. A könyv, az író és a történet a Teremtő és a kapcsolat közöttük, amit Tórának hívnak.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,649 seconds.